ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα απαντήσουν Κεραμέως - Θεοδωρικάκος για το φιάσκο με την εστία που αφέθηκε στο έλεος;

ΣΥΡΙΖΑ
«Η φοιτητική εστία αφέθηκε στο έλεος του ΟΝΝΕΔίτη»
Intime News

Οι εστίες «δεν υπάγονται στα πανεπιστήμια, δεν διέπονται από κανένα καθεστώς ασύλου, αλλά υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες από τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες και από την κ. Κεραμέως και τον κ. Θεοδωρικάκο ούτε φωνή ούτε ακρόαση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σε ανακοίνωση της με τίτλο: «Θα απαντήσουν Κεραμέως - Θεοδωρικάκος για το φιάσκο με την εστία που αφέθηκε στο έλεος του ΟΝΝΕΔίτη;», η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει, πρώτον, ότι η κυβέρνηση «επί τρία χρόνια ήξερε για την εγκληματική δραστηριότητα στη Εστία του Ζωγράφου και δεν έκανε απολύτως τίποτα αφήνοντας τους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών είτε εκτός εστιών είτε εκτεθειμένους σε κίνδυνο».

Υπογραμμίζει, δεύτερον, ότι οι εστίες «δεν υπάγονται στα πανεπιστήμια, δεν διέπονται από κανένα καθεστώς ασύλου, αλλά υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ». 'Αρα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ουδεμία σχέση έχουν όσα συμβαίνουν με την συζήτηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία, όπως επιχειρεί να εμφανίσει κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ».

Τρίτον, σημειώνει ότι «πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ διορισμένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο κ. Κώστας Δέρβος, ο οποίος σύμφωνα με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ κάνει απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ το μήνα για υπηρεσίες φύλαξης για να είναι τελικά οι φοιτητικές εστίες στο έλεος των κακοποιών».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι θα περιμένει «έστω και τώρα» μια απάντηση, ενώ σχολιάζει πως «όσο κρύβονται και δεν απαντούν τόσο θα επιβεβαιώνουν ότι και για την τραγική κατάσταση στις φοιτητικές εστίες η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σχετικές ειδήσεις:

Με «εθνική φανέλα» απέναντι στην Τουρκία ο Τσίπρας - Τα μηνύματα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό

Αλέξης Τσίπρας: Κυβέρνηση αβεβαιότητας και αστάθειας - Αρραγές μέτωπο στα εθνικά θέματα

Γενικευμένη επίθεση για ακρίβεια, ανισότητα και οικονομία εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ