ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρικάκος για Ομόνοια: «Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους»

Θεοδωρικάκος για Ομόνοια: «Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους»
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Ομόνοια: Η καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης 19χρονης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ερευνάται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Έρευνα για δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ τους οποίους κατήγγειλε 19χρονη για σεξουαλική κακοποίηση στο Α.Τ Ομόνοιας ξεκίνησε η Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η υπόθεση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος προέβη σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και αν αληθεύουν οι καταγγελίες θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους», τονίζει ο υπουργός.

Η δήλωση του υπουργού:

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας.

Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους».

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως τώρα, 19χρονη κοπέλα προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ για σεξουαλική κακοποίηση.

Συγκεκριμένα η κοπέλα κατέθεσε ότι τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου οι δύο αστυνομικοί, τους οποίους κατηγορεί, αφού την οδήγησαν σε δωμάτιο εντός του Τμήματος την βίασαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί αρνούνται κατηγορηματικά την κατηγορία, ενώ ισχυρίζονται ότι η κοπέλα εμφανίστηκε μόνη της στο Τμήμα κλείνοντας ραντεβού με έναν εκ των δύο μετά την ολοκλήρωση της βάρδιας του.

Η υπόθεση ήδη ερευνάται ενώ εξετάζονται και βίντεο από κάμερες, τις οποίες επικαλέστηκαν στις καταθέσεις τους και οι αστυνομικοί, ενώ την ίδια στιγμή αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 19χρονης για να ολοκληρωθεί η δικογραφία.