ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 1,8% το ενδιαφέρον για τις παρακολουθήσεις

Δημοσκόπηση MRB: Στο 1,8% το ενδιαφέρον για τις παρακολουθήσεις

Η δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για το Newsbomb.gr δείχνει ξεκάθαρα πόσο χαμηλό είναι το πραγματικό ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων η οποία ταλανίζει το πολιτικό σύστημα.

Από τη δημοσκόπηση της MRB γίνεται βεβαίως σαφές ότι είναι άλλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και άλλα τα ζητήματα που επιλέγει το πολιτικό προσωπικό για να αντιπαρατεθεί. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν πολύ μεγάλο βάρος στο θέμα των υποκλοπών και αντιπολιτευτικά επένδυσαν σε σκληρή αντιπαράθεση επί του θέματος, το όλο ζήτημα δεν φαίνεται να κάνει μεγάλο γκελ στην κοινή γνώμη.

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB και στο ερώτημα: «Ποια θέματα επικαιρότητας σας απασχολούν περισσότερο;» οι πολίτες απαντούν στο συντριπτικό ποσοστό 61% η ακρίβεια και η αύξηση των τιμών. Για την υπόθεση των υποκλοπών μόνο το 1,8% δείχνει κάποιο ενδιαφέρον. Ακόμα και στο ερώτημα με δυνατότητα δύο απαντήσεων πάλι οι παρακολουθήσεις είναι πολύ χαμηλά στο 6,6% όταν η ακρίβεια σκαρφαλώνει στο 74,3%.

Χαρακτηριστικό του προβλήματος με τον οποίο τα κομματικά επιτελεία φιλτράρουν και ερμηνεύουν τις πολιτικές εξελίξεις είναι το γεγονός ότι ακόμα και αυτοί που το 2019 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, μόνο το 12,4% εξ αυτών ενδιαφέρεται για τις παρακολουθήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MRB ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR

Το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται από τα παραπάνω είναι ότι τόσο η αντιπολίτευση, όσο και η συμπολίτευση θα πρέπει επειγόντως να συνειδητοποιήσουν ότι άλλα είναι «τα θέλω» του ελληνικού λαού και άλλα ενδεχομένως τα δικά τους. Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό πρέπει να αφουγκραστεί την ελληνική κοινωνία και τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που υπάρχουν.

Ο λαός περιμένει από το πολιτικό σύστημα λύσεις για την ποιότητα της ζωής μας και όχι στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά. Οι πολιτικοί ηγέτες ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος θα πρέπει να συγχρονίζονται με τις ανάγκες των λαών και με το ρολόι της ιστορίας…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MRB ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR