ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας «φλερτάρει» τους συντηρητικούς ψηφοφόρους

Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Intime News

Βασική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα και ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία, αποτελεί η μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

Να έρθει σε επαφή με τα κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά λογίζονται ως ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα πιέζονται από την κρίση, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας το «φλερτ» που έχει ξεκινήσει από πέρσι μαζί τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με αγρότες και κτηνοτρόφους, στο περιθώριο της έκθεσης «Agrotica». Δηλαδή με κοινά που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι παραδοσιακά είναι πιο κοντά στη συντηρητική παράταξη.

Το θέμα είναι πως τόσο οι αγρότες, όσο και οι κτηνοτρόφοι, βιώνουν τις συνέπειες της ακρίβειας. Και μάλιστα, με το παραπάνω. Οι μεν αγρότες υποστηρίζουν ότι με το κόστος που έχει σήμερα το αγροτικό πετρέλαιο και τα υπόλοιπα αναλώσιμα, δεν τους συμφέρει να πάνε στο χωράφι και να καλλιεργήσουν τη γη τους.

Οι δε κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί γάλακτος, έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο την ακρίβεια, όσο και την πίεση που δέχονται από τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος, που ζητούν τα προϊόντα τους σε τιμές που τις θεωρούν εξευτελιστικές.

Αυτά είναι τα βασικά θέματα που αναμένεται να συζητήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος, με τη σειρά του, αναμένεται να τους μεταφέρει τις προτάσεις του κόμματος του για την μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και για την ενίσχυση τους.

«Αυτό το οποίο βιώνουμε σήμερα ως κίνδυνο ή να μείνουν τα χωράφια χέρσα, να σταματήσουν οι αγρότες να παράγουν, οι κτηνοτρόφοι μειώνουν τα κοπάδια τους, σφάζουν θηλυκά ζώα, εκεί είμαστε. Και άρα είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από, περίπου, ένα μήνα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Βασική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα και ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία, αποτελεί η μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Παράλληλα, θέτει ως βασική προτεραιότητα την επιδότηση των λιπασμάτων, αλλά και την επιδότηση των ζωοτροφών.

Είναι, πάντως, σαφές πως ο τέως πρωθυπουργός έχει και μια βασική πολιτική στόχευση. Στο να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την επιρροή του κόμματος του. Ακόμα και στα στρώματα εκείνα που παραδοσιακά θεωρούνται «δεξιοί ψηφοφόροι», όπως είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Με αυτό τον τρόπο θα προκαλέσει «διπλή» ζημιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς αν τα καταφέρει, ναι μεν θα φέρει κοντά του νέα κοινά, τα οποία θα τα έχει αποσπάσει από την επιρροή του κυβερνώντος κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις:

Ηλιόπουλος: Γιατί δεν έχει μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης;

Στο καλάθι του νοικοκυριού στρέφει την προσοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα «ερωτήματα» του ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη για το ρεύμα