ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου για τουρκολιβυκό:Εμείς το υπογράψαμε εσάς τι σας νοιάζει;

Τσαβούσογλου για τουρκολιβυκό:Εμείς το υπογράψαμε εσάς τι σας νοιάζει;
AP

Προκλητικός Τσαβούσογλου με αφορμή αυτή τη φορά το... τουρκολιβυκό μνημόνιο

Δε χαμηλώνει τους τόνους η Τουρκία και συνεχίζει να επιτίθεται «λεκτικά» στην Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για ακόμα μία φορά τα έβαλε με τη χώρα μας... αυτή τη φορά με αφορμή το τουρκοκλιβυκό μνημόνιο.

Σε συνάντηση που είχε με οργανώσεις των φοιτητών, της κοινωνίας των πολιτών και τον επιχειρηματικό κόσμο της Τουρκίας, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Υπογράφουμε μια συμφωνία για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη, υπογράψαμε τελευταία συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες και κάποιοι σκύλιασαν. Εσένα τί σε νοιάζει; Εγώ θα υπογράψω συμφωνία με όποια χώρα θέλω. Όταν η Λιβύη υπογράφει συμφωνία με τη Μάλτα δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν υπογράφουμε εμείς λένε δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει. Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι κυβερνήσεις της ΕΕ; Ακόμη και η Μάλτα εξεπλάγη, μας το είπαν ακόμη κι εμάς».

Μάλιστα σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Για να κατανοήσουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας για τους Τούρκους, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε λίγο από κλινική ψυχολογία»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Σάββατο 22/10 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έδωσε αυστηρή απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν.

«Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία με μυθεύματα με κατασκευές, με προπαγάνδα, με απειλές, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μας πανικοβάλει, να μας τρομοκρατήσει, η πραγματικότητα είναι εδώ, και αντιστέκεται επίμονα» είπε.

«Οι θέσεις τους δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ανυπόστατοι κι ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του, και από την άλλη η χώρα μας έχεις καταφέρει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση» επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Τσαβούσογλου - Τι συζήτησαν

Τσαβούσογλου: Για να καταλάβουμε τον φόβο των Ελλήνων πρέπει να γνωρίζουμε κλινική ψυχολογία

Τσαβούσογλου: Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτα