ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής επιδότησης στο ντίζελ κίνησης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής επιδότησης στο ντίζελ κίνησης
INTIME

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της επιδότησης στην αντλία του ντίζελ κίνησης. 

Για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου: «Ακόμα και η απειλή χρήσης του πλαφόν, λειτούργησε στις τιμές του φυσικού αερίου. Αποτέλεσμα μακράς προσπάθειας στην οποία πρωταγωνίστησε η ελληνική κυβέρνηση. Η πρόταση για πλαφόν στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου κατατέθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μείζονος σημασίας βήμα στις 5 Οκτωβρίου όταν η πρόεδρος της Κομισιόν με επιστολή της υιοθέτησε τις ελληνικές προτάσεις. Τελικά στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνεται η απόφαση αυτή και αρκετές ελληνικές προτάσεις.

Επιβεβαιώνεται ότι οι πρακτικές μπλόφας και εκβιασμών στις οποίες αναλώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν θλιβερή παρένθεση. Η Ελλάδα εμπέδωσε μια αξιοπιστία στην Ευρώπη και στην παγκόσμια σκηνή. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπαψε να είναι χώρα - πηγή προβλημάτων. Δεν φαίνεται μόνο τώρα στη συμβολή της χώρας μας για τα μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια».

Για τη δημόσια υγεία: «Δόθηκε σε διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Προτείνεται μια σειρά νέων ρυθμίσεων. Δίνεται δυνατότητα πέραν της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε γιατρούς για μερική απασχόληση.

Η μερική απασχόληση θα υλοποιείται όπου οι προκηρύξεις καταλήγουν άγονες. Ο κίνδυνος μεταφοράς ύλης εκτός ΕΣΥ, αποτρέπεται. Σήμερα εξαιτίας των μεγάλων κενών ο πολίτης αναγκάζεται να προσφεύγει στον ιδιωτικό τομέα. Το ΕΣΥ ενισχύεται. Στόχος είναι η αξιοποίηση του ιατρικού δυναμικού της χώρας. Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με διαφορετικούς τρόπους».

Για την εγκληματικότητα: «Διαψεύδονται από τα στοιχεία τα περί αύξησης της εγκληματικότητας. Σε σύγκριση με τα 9μηνα 2015-2019 έχουν μειωθεί οι ληστείες, οι κλοπές - διαρρήξεις, οι κλοπές τροχοφόρων. Σε όλα αυτά δεν πρέπει κανείς να υποτιμά τη συμβολή της Αστυνομίας. Στα μυθεύματα και τις φαντασιώσεις απαντάμε με στοιχεία - πραγματικότητα - δουλειά - πράξεις».

«Οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν. Η ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας είναι κομβικής σημασίας και μέσο υπέρβασης της οικονομικής κρίσης. Εμπλέκονται δεκάδες επαγγέλματα με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά η ανεργία. Τα χρήματα που επενδύονται εκεί κινούνται πάρα πολύ γρήγορα. Είναι επένδυση ταχείας απόδοσης. Η εξέλιξη δεν ήρθε εν κενώ. Οφείλεται σε πλέγμα επιλογών».

Για τους τουρκικές προκλήσεις με τους βαλλιστικούς πυραύλους: «Η χώρα μας έχει φροντίσει να αναβαθμίσει την αποτρεπτική ισχύ των ΕΔ. Έχει ανέβει πολλά επίπεδα. Είναι χώρα με αυτοπεποίθηση και ισχυρούς συμμάχους για να ανταπεξέρχεται σε κάθε πρόκληση χωρίς να ανησυχεί και χωρίς να πανικοβάλλεται».

Για την επιστροφή της επιδότησης στο ντίζελ κίνησης: «Αν υπάρξει τέτοιου είδους παρέμβαση, θα ενημερωθείτε επίσημα και πολύ συγκεκριμένα».

Δείτε την ενημέρωση: