ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελένη Ράικου: «Δεν είπα ποτέ ότι με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ελένη Ράικου: «Δεν είπα ποτέ ότι με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η Ελένη Ράικου επανέλαβε ότι δεχόταν παρεμβάσεις από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο, που δέχτηκε ερωτήσεις από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, ενώ στην αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να δεχτεί ερωτήσεις και από τον κατηγορούμενο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Δεν είπα ποτέ ότι με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο είπα, ότι ήταν υποστηρικτικοί όλοι, εκτός από τον Παπαγγελόπουλο που είχε δική του ατζέντα και προφανώς δεν το κατάλαβαν» είπε η μάρτυρας και εκτίμησε ότι «ενόψει των φιλικών σχέσεων που είχαν οι σύζυγοι (Γραβαρη και Παπαγγελόπουλου) το πόρισμα Γράβαρη (σς: αφορούσε χειρισμούς δικαστών για υπόθεση Βγενοπούλου) είναι προϊόν χειραγώγησης».

Η μάρτυρας επανέλαβε ότι δεχόταν παρεμβάσεις από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, λέγοντας: «Έκανα τη χαζή. Του έλεγα όταν μου ζητούσε κάτι, «ναι, θα το δούμε». Τον είχαμε ανάγκη ανάγκη ήταν υπουργός».

Πρόεδρος: Και τι, χαζός ήταν; Δεν έβλεπε οτι δεν το κάνατε;

Μάρτυρας: Όταν δεν του το έκανα το χατίρι, αυτό που ήθελε να του κάνω, έβλεπα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Υπερασπ. Παπαγγελόπουλου: Είναι μια ψευδής κατάθεση από την αρχή εως το τέλος.

Μάρτυρας: Ανακαλεστε! Ξυπνήσαμε μια ωραία πρωία 4 εισαγγελείς, που δεν έχουμε σχέσεις μεταξύ μας και είπαμε να μπλέξουμε τον κατηγορούμενο!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αίτημα προκειμένου να κληθούν στο δικαστήριο οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος, Γιάννης Σέβης και Αγγελική Τριανταφυλλου υπέβαλε ο εκ των συνηγόρων της Ελένης Τουλουπάκη, Γιαννης Μαντζουράνης προς το Ειδικό Δικαστήριο.

«Η κρίση μου είναι ότι τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στη Νοβαρτις τους κατασκεύασε η Τουλουπάκη μετά από προτροπή του Παπαγγελόπουλου» ανέφερε η κα. Ράικου, εξηγώντας πως αυτή είναι η κρίση της με βάση τα περιστατικά που εκτέθηκαν στον τύπο.

Νωρίτερα, δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους πίσω από την παραίτησή της δέχθηκε από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Πρόεδρος: Επανήλθατε δυο ώρες μετά την κατάθεση σας για να πείτε για «Ρασπούτιν». Καταγγείλατε κάποιες παρεμβάσεις που να δικαιολογούν το χαρακτηρισμό αυτό;

Μάρτυρας: Δεν με ρώτησε για άλλες παρεμβάσεις ο κ. Σοφουλάκης. Ερευνούσε τη Νοβαρτις. Ανέφερα ποιος ήταν ο «Ρασπουτιν» προσωνύμιο που εγώ είχα δημοσιοποιήσει.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι η αναφορά Ζαμανίκα διοχετεύθηκε από τον πρώην υπουργό;

Μάρτυρας: Αυτό εκτιμώ με βάση τις σχέσεις με τη δημοσιογράφο και την ανακρίτρια. Κάθε φορά που κάναμε κάτι που δεν του άρεσε, έστηνε δημοσιεύματα.

Πρόεδρος: Εκτός από κρίση έχετε κάποιο άλλο στοιχείο;

Μαρτυρας: Δεν ήμουν παρούσα σε συναντήσεις με δημοσιογράφους, αλλά είναι πολλές οι συμπτώσεις.

Πρόεδρος: Είπατε πως φοβηθήκατε. Η υπερέκθεσή σας στη συνέχεια δε σας φόβισε;

Μάρτυρας: Με κάλεσε ο κ. Σοφουλάκης. Ας μη με καλούσε. Δεν πήγα μόνη μου. Εγώ είπα όσα είχαν συμβεί. Το όνομα του κ. Αθανασίου δεν το είπα εγώ. Όνομα δεν είπα από μόνη μου και στο τέλος με ρώτησαν συγκεκριμένο όνομα και είπα πως κάτι μου έχει πει, αλλά ρωτήστε τον ίδιο.

Διαβάστε ακόμη:

Ειδικό Δικαστήριο: Καταθέτει σήμερα η Ελένη Ράικου - Κομβική μάρτυρας

Ειδικό Δικαστήριο: Επεισόδιο μεταξύ δικηγόρων κατηγορουμένων - Κατέθεσαν Λοβερδος, Χριστοφιλοπούλου