ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το διαρκές «φλερτ» του Τσίπρα στους δεξιούς ψηφοφόρους

Το διαρκές «φλερτ» του Τσίπρα στους δεξιούς ψηφοφόρους

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι στους λεγόμενους «νοικοκυραίους» υπάρχει μια «βουβή» απογοήτευση από την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιδιώκοντας να έρθουν σε επαφή μαζί τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Να αποκτήσει διαύλους επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ ως τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ και που συνηθίζουν να βρίσκονται κοντά στη Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, που σήμερα θα εμφανιστεί στο δελτίο ειδήσεων του «Σκάι».

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι στους λεγόμενους «νοικοκυραίους» υπάρχει μια «βουβή» απογοήτευση από την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιδιώκοντας να έρθουν σε επαφή μαζί τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Από την ώρα που ξέσπασε η πανδημία, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψε το ενδιαφέρον του στη μεσαία τάξη και κυρίως στους επιχειρηματίες της εστίασης και του λιανεμπορίου. Ήταν οι κατηγορίες εκείνες των πολιτών που ζορίστηκαν πάρα πολύ από τα συνεχόμενα λοκ ντάουν και από τη δραματική μείωση του εισοδήματος τους.

Το διάστημα που ακολούθησε, ακόμα και το πρόγραμμα διακυβέρνησης που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2021, ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αφιερωμένο στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Δηλαδή στα κοινωνικά στρώματα εκείνα στα οποία φόρτωσε πολύ μεγαλύτερες φορολογικές υποχρεώσεις από όσες τους αντιστοιχούσαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του και τα οποία, επί της ουσίας, έφεραν στην εξουσία τη Νέα Δημοκρατία. Τα «μεγαλύτερα θύματα της κοροϊδίας Μητσοτάκη», όπως έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πλέον, η ακρίβεια έχει δημιουργήσει μια εξόχως ανησυχητική κατάσταση. Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά ακόμα και με δύο εργαζόμενους, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Όσο για τον κόσμο της υπαίθρου, το κόστος της αγροτικής παραγωγής είναι τόσο αυξημένο, που δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν πάνε να οργώσουν τα χωράφια τους.

Με βάση τα παραπάνω, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί η επιλογή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί με τους αρτοποιούς και τους αγρότες την περασμένη εβδομάδα. Στόχος του ήταν να τους πείσει ότι υπάρχει διέξοδος μέσω του προτάσεων που έχει καταθέσει το κόμμα του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στο ίδιο πλαίσιο φαίνεται πως εντάσσεται και η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι», που στην Κουμουνδούρου θεωρείται η τηλεοπτική «ναυαρχίδα» της συντηρητικής παράταξης.

Οι συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού εκτιμούν πως θα έχει τη δυνατότητα να απαντήσει στην κυβερνητική προπαγάνδα και να απευθυνθεί ανοιχτά σε πολίτες, που αν και δεν έχουν καμία ιδεολογική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Η σιγουριά της νίκης και το άγχος για το αύριο

Τσίπρας: «Δύσκολο να διαχειριστούμε το χάος που θα αφήσουν οι άριστοι»

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίβεια, μικρομεσαίοι και πλειστηριασμοί σε πρώτο πλάνο