ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα γενέθλια του Αντώνη Σαμαρά και οι ευχές στο facebook

Τα γενέθλια του Αντώνη Σαμαρά και οι ευχές στο facebook

Γενέθλια έχει σήμερα οπρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1951 στην Αθήνα.

Είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής Μεσσηνίας και πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας από το Νοέμβριο του 2009. Στη δεκαετία του 1990 ίδρυσε το κόμμα Πολιτική Άνοιξη, του οποίου ήταν αρχηγός μέχρι τη διάλυσή του, το 2004.

Έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών (1989), Υπουργός Εξωτερικών για δύο θητείες (Νοέμβριο 1989 ως Φεβρουάριο 1990 και από Απρίλιο 1990 ως Απρίλιο 1992) και Υπουργός Πολιτισμού από τον Ιανουάριο του 2009 ως τον Οκτώβριο του 2009 σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν επίσης ευρωβουλευτής το διάστημα 2004-2007.

Είναι γιος του καρδιολόγου Κωνσταντίνου Σαμαρά και της Ελένης Ζάννα, εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανιψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Από το γένος της μητέρας του είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, κόρης του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Το 1969 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Έκανε τις προπτυχιακές του σπουδές στα Οικονομικά στο Κολλέγιο Άμχερστ των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου σπούδαζε την ίδια περίοδο και ο Γιώργος Παπανδρέου με τον οποίο ήταν και συγκάτοικοι. Παράλληλα με τις σπουδές εργαζόταν σε Ελληνοαμερικάνικο εστιατόριο. Έκανε μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Στις 20 Μαϊου 1990 παντρεύτηκε την Γεωργία Κρητικού, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, την Λένα και τον Κώστα.

Με την ευκαιρία της επετείου των γενεθλίων του, ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται σήμερα τις ευχές των φίλων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ιδού μερικές από τις ευχές που του έστειλαν μέσω facebook:

  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΕΕΕΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!!
  • Χρόνια Πολλά Πρόεδρεεεεεε:) Πιστεύουμε σε εσένα!!
  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΕ....ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ!!!
  • Χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σας κ. Πρόεδρε. Εύχομαι να συμβεί απροσδόκητα και αμετάκλητα, οτιδήποτε θα καταφέρει τελικά, να εξυψώσει την ψυχή σας πέρα από το θολό τοπίο της καθημερινότητας. Κι αυτό να συμβεί είτε το επιθυμείτε, είτε αγνοείτε την επιθυμία σας…….
  • Ὁ μικρὸς Ναυτίλος
    Ὅτι μπόρεσα ν᾿ ἀποχτήσω μία ζωὴ ἀπὸ πράξεις ὁρατὲς γιὰ ὅλους, ἑπομένως νὰ κερδίσω τὴν ἴδια μου διαφάνεια, τὸ χρωστῶ σ᾿ ἕνα εἶδος εἰδικοῦ θάρρους ποὺ μοῦ ῾δωκεν ἡ Ποίηση: νὰ γίνομαι ἄνεμος γιὰ τὸ χαρταετὸ καὶ χαρταετὸς γιὰ τὸν ἄνεμο, ἀκόμη καὶ ὅταν οὐρανὸς δὲν ὑπάρχει.
    Δὲν παίζω μὲ τὰ λόγια. Μιλῶ γιὰ τὴν κίνηση ποὺ ἀνακαλύπτει κανεὶς νὰ σημειώνεται μέσα στὴ «στιγμή» ὅταν καταφέρει νὰ τὴν ἀνοίξει καὶ νὰ τῆς δώσει διάρκεια. Ὁπόταν, πραγματικά, καὶ ἡ Θλίψις γίνεται Χάρις καὶ ἡ Χάρις Ἄγγελος· ἡ Εὐτυχία Μοναχὴ καὶ ἡ Μοναχὴ Εὐτυχία.
    Mὲ λευκές, μακριὲς πτυχὲς πάνω ἀπὸ τὸ κενὸ ἕνα κενὸ γεμάτο σταγόνες πουλιῶν, αὖρες βασιλικοῦ καὶ συριγμοὺς ὑπόκωφου Παραδείσου.
    Oδυσσέας Ελύτης
  • Πρόεδρε, χρόνια πολλά, 1000χρονος, και καλή επιτυχία στις εκλογές. Προχώρα δυναμικά και επιθετικά, είμαστε μαζί σου.