ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Άπλετο φως για τις υποκλοπές - Ένοχος ο Μητσοτάκης

Αλέξης Τσίπρας: Άπλετο φως για τις υποκλοπές - Ένοχος ο Μητσοτάκης

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Channel με τη Μάρα Ζαχαρέα παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό, την ακρίβεια, αλλά και τις συνεχείς αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις.

«Τέσσερις μήνες τώρα ο κ. Μητσοτάκης δεν έρχεται να απαντήσει και επικαλείται το απόρρητο. Δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνω θεσμικά ερωτήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει», είπε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

Και προσέθεσε: «Έχουμε επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. Έχουμε τέσσερις μήνες που έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν και από την επίσημη επισύνδεση και από το Predator. Το ίδιο και δημοσιογράφος ερευνητικής δημοσιογραφίας. Το ίδιο και ο κ. Σπίρτζης. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απαγόρευσε στην ΑΔΑΕ να δώσει στοιχεία για την παρακολούθησή του δημοσιογράφου. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε τα στοιχεία για την παρακολούθησή του προέκυψε ότι καταστράφηκαν».

«Επικαλείται το απόρρητο, δεν δίνει απαντήσεις. Άρα, λοιπόν, είναι ένοχος. Εαν δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται για έναν πρωθυπουργό μειωμένου καταλογισμού, αν ήξερε τότε πρόκειται για ανασφαλή, επικίνδυνο και αδίστακτο πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν «ήταν σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator» και τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. «Η πρακτική του Predator ηταν μέσο διακυβέρνησης και όχι κάποιο λάθος», επεσήμανε.

«Αυτή τη στιγμή το Predator συνεχίζει να λειτουργεί. Δεν υπάρχει καμία εξάρθρωση της συμμορίας. Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει να η λειτουργία του. Πρέπει να πάμε σε εκλογές», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με την ακρίβεια, είπε: «Πρέπει να γίνει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Διατηρείται η αισχροκέρδεια και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι. Σε αυτή την εποχή έχουμε διόγκωση των δημοσίων εσόδων», ανέφερε.

«Τα υπερκέρδη θα έπρεπε να πηγαίνουν στην κοινωνία. Φοβερή αναδιανομή πλούτου. Είναι πολιτική επιλογή να γίνεται αφαίμαξη από τους πολίτες. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι πιο ακριβή στην Ευρώπη στο ρεύμα», προσέθεσε.

«Είναι κρίσιμες οι ώρες αυτές για τη Δημοκρατία», είπε ο κ. Τσίπρας κλείνοντας.

Διαβάστε ακόμα:

Η επόμενη μέρα της απεργίας: Η επιστροφή του «κινηματικού» ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Ηχηρή απάντηση της κοινωνίας στο καθεστώς της ακρίβειας

ΣΥΡΙΖΑ: «Νέα πανωλεθρία Μητσοτάκη στην PEGA»