ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ τη Δευτέρα

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ τη Δευτέρα
INTIME

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ – Τι μήνυμα θα στείλει στον απόηχο της σκόνης που έχει σηκώσει η υπόθεση των υποκλοπών;

Για τη ∆ευτέρα 14 Νοεµβρίου έχει προγραµµατιστεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν∆, κατά την οποία, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να στείλει ηχηρά µηνύµατα εντός κι εκτός κόµµατος.

Με δεδομένη την τοξικότητα στο δημόσιο βίο, αλλά και την σκανδαλολογία γύρω από τις υποκλοπές η συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου της Νέας Δημοκρατίας «είναι η πιο κρίσιμη συνεδρίαση των τελευταίων µηνών µέχρι την επόµενη», όπως λένε αρκετά γαλάζια στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης και ταυτόχρονα θέλει να δείξει ότι δεν έχει να κρύψει κάτι το μεμπτό, αντίθετα επιδιώκει έναν ειλικρινή διάλογο με το κόμμα για όλα τα καυτά θέματα. Θα επισημάνει ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι «στημένη» καρμπόν με τη σκευωρία Novartis στην οποία στοχοποιήθηκαν και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια 10 πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, ενώ στο τέλος δεν αποδείχθηκε τίποτα για κανέναν.

Αναμένεται λοιπόν να υπογραμμίσει ότι το Predator δεν αφορά το Μαξίμου και ότι η όλη υπόθεση είναι μια νέα «επιχείρηση» από το ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει «ρήγματα» στο εσωτερικό της ΝΔ και εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

«Εμείς δεν θα κυλιστούμε σε αυτό το βούρκο», αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός και παράλληλα να ζητήσει από τα κομματικά στελέχη να βγουν μπροστά, να επισκεφθούν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο, όπως για παράδειγμα το επίτευγμα της έκδοσης των κύριων συντάξεων σε δυο μήνες. Στη διάρκεια του εσωκομματικού διαλόγου, εντός της Πολιτικής Επιτροπής, θα δοθούν οδηγίες στα κομματικά στελέχη για το πώς πρέπει να κινηθούν σε αυτή την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Κύριος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να προχωρήσει σε «ενέσεις» ανύψωσης του ηθικού, αλλά και να διαβεβαιώσει τα κομματικά στελέχη ότι η πίστη της Παράταξης στις αρχές της Δημοκρατίας είναι αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη.

Αντικείμενο της συζήτησης στην Π.Ε. αναμένεται να είναι και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων τόσο για τις εθνικές, όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και εδώ πρέπει να ληφθεί υπόψη η επισήμανση που ήδη έχει στείλει προς τα στελέχη ο Κ. Μητσοτάκης: «Χρίσμα υποψήφιων δίνω μόνο εγώ». Να σημειώσουμε πάντως πώς ήδη στην Πειραιώς και στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να καταφθάνουν φάκελοι με τα βιογραφικά και τα πλήρη στοιχεία των πολιτευτών και όσων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών με τη σημαία της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα βιογραφικά όλων θα περάσουν από κόσκινο και θα ελεγχθεί όχι μόνο το «πόθεν» αλλά και το «έσχες». Όπως έλεγαν στο Newsbomb.gr συνεργάτες του πρωθυπουργού η παραμικρή «σκιά» θα αφήνει εκτός τους εν δυνάμει υποψήφιους χωρίς δεύτερη συζήτηση.