ΠΟΛΙΤΙΚΗ

DUODay: Η ανθρώπινη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τον συνόδευσε στα ραντεβού του άτομο με αναπηρία
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος.
Intime News

Παρέα είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματισμένες του δραστηριότητες σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022.

Παρέα με τον Γιώργο, έναν νεαρό με αναπηρία πέρασε όλες τις προγραμματισμένες του δραστηριότητες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της DuoDay.

Η DuoDay, είναι η μέρα που ιδιωτικές εταιρείες δημόσιοι φορείς και απλοί πολίτες ανοίγουν τις πόρτες τους σε άτομα με νοητικές και συναισθηματικές αναπηρίες. Ο Γιώργος βρισκόταν στο πλευρό του Πρωθυπουργού όσο το δυνατόν περισσότερο στις εργασίες του.

Σε βίντεο που ανέβασε ο πρωθυπουργός στα social media έδειξε τον Γιώργο να τον περιμένει στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον γνωστό σκυλάκο Peanut.

Υπενθυμίζεται ότι DuoDay ξεκίνησε από την Ιρλανδία όπου έγινε γνωστό ως «Job Shadowday». Οι Βέλγοι το υιοθέτησαν ως «DuoDay» και έτσι βοήθησαν στη διάδοση της ιδέας. Το 2017 το concept έφτασε στη Γερμανία για πρώτη φορά. Το έργο μελλοντικά θα συμβουλεύει και συνοδεύει άτομα με νοητικές και/ή συναισθηματικές αναπηρίες στο «ταξίδι» τους προς την απασχόληση. Η υπηρεσία αυτή θα παρέχει υποστήριξη με μικρά βήματα σε άτομα που αναζητούν να βρουν μια κατάλληλη δουλειά - ακόμα και για λίγες ώρες την ημέρα ή μια εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου χθες, 18 Νοεμβρίου, συνεργάστηκαν ως «δίδυμο» 6.000 άτομα.

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube:

Σχετικές ειδήσεις

Μητσοτάκης: Συντριπτικά μικρότερες οι απώλειες φέτος από τις φωτιές

Ο Τσίπρας θα τα πει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για να ακούσει ο Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή (18/11)