ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβύη: Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε. για τη στάση Δένδια

Λιβύη: Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε. για τη στάση Δένδια

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης που καθοδηγείται από το καθεστώς Ερντογάν έχει το θράσος να διαμαρτύρεται για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος δεν «τσίμπησε» στην παγίδα τους

Επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) έστειλε η έκπτωτη, υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης, για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια και το διπλωματικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στις 17 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην επιστολή αυτή, η οποία έχει τη μορφή της ρηματικής διακοίνωσης, η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης (έχει λήξει η θητεία της εδώ και περίπου έναν χρόνο) εμφανίζεται επικριτική για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο για να συναντήσει την υπουργό Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης, Νάιλα Μανγκούς και εκφράζει την έκπληξή της για τη συμπεριφορά αυτή από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ.

Εκφράζει επίσης την άποψη ότι ενέργειες σαν κι αυτές δεν βοηθούν στην επανένωση της Λιβύης, αλλά εντείνουν το διχασμό και είναι αντίθετες προς τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας.