ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Να έλεγχθουν άμεσα τα κινητά τηλέφωνα όλων των βουλευτών

Ανδρουλάκης: Να έλεγχθουν άμεσα τα κινητά τηλέφωνα όλων των βουλευτών

Για την υπόθεση των υποκλοών τοποθετείται ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου δίνει και ο γνωστός συνταγματολόγος κ. Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην έναρξη της τοποθέτησής του έκανε λόγο για ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, σημειώνοντας πως ο θεσμικός δρόμος που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ έφερε αποτελέσματα.

«Εξαντλήσαμε κάθε πρόσφορο νομικό μέσο για να αποκαλύψουμε ότι η ΕΥΠ και το Predator λειτουργούσαν, σε συνεργασία με συγκεντρωτικό επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας, ως ένα ισχυρό και οργανωμένο παρακράτος», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας πως έχει τεράστια ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το Predator το χειρίζονταν Έλληνες αστυνομικοί, διαμηνύοντας πως ο μόνος δρόμος για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση είναι να απευθυνθούν όλοι στη Δικαιοσύνη.

«Αφού υπήρχε πλαίσιο, τώρα γιατί τρέχουν να το δημιουργήσουν», αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προτείοντας:

  • Κατάργηση της «αντισυνταγματικής διάταξης που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους παρακολουθούμενους για λόγους εθνικής ασφάλειας και μάλιστα αναδρομικά.
  • Την πλήρη αιτιολόγηση της άρης του απορρήτου.
  • Την αποκοπή της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο
  • Την τελική απόφση για την παρακολούθηση οποιουδήποτε πολίτη να λαμβάνεται από τριμελές δικαστικό συμβούλιο εφετών και να γνωστοποιείται αμέσως στην ΑΔΑΕ.

«Τα αποκαλυπτήρια της πίσω αυλής τους Μαξίμου πρέπει να γίνουν και αυτό το οφείλουμε στους πολίτες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως μόνος στόχος του είναι να ενισχυθεί η διαφάνεια, η λογοδοσία και να αντιμετωπιστεί το τοξικό κλίμα, στο οποίο επενδύουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε επίσης στον Πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει πρωτοβουλίες για άμεσο έλεγχο όλων των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών του Κοινοβουλίου. «Πρέπει να πάψουν να υπάρχουν φήμες και υποψίες. Πρέπει ο πολιτικός κόσμος να πάψει να είναι όμηρος αυτών των καταστάσεων», είπε ο πρόδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει την τεχνογνωσία για να βοηθήσει στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων.

«Μόνη μας αγωνία είναι ο τόπος να αποκτήσει ένα πολιτικό σύστημα που θα σέβεται τους πολίτες. Ένας σύστημα που θα αντιμετωπίσει νέα κρίση εμπιστοσύνης. Πρέπει να πάμε με ομαλό κλίμα στις εθνικές εκλογές και ο λαός να επιλέξει ποια πολιτική δύναμη μπορεί να εγγυηθεί ισχυρούς θεσμούς, ισχυρή διαφάνεια και ισχυρή Δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.