ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ζητάει εκλογές εδώ και τώρα

Ο Τσίπρας ζητάει εκλογές εδώ και τώρα
Intime News

Ο Τσίπρας «σηκώνει το γάντι» που του πέταξε ο Μητσοτάκης

Αποφασισμένος να συγκρουστεί μετωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς δεν έχασε την ευκαιρία να «σηκώσει το γάντι» που του πέταξε ο πρωθυπουργός και να ζητήσει δημόσια την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Το πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι εκλογές, το γνωρίζει μόνο ο πρωθυπουργός.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός λέει πολλά -περισσότερα από όσα θα συνηθίζει- με σκοπό να λάβει τις τελικές του αποφάσεις, βάσει των αντιδράσεων που θα προκαλέσουν αυτές οι τοποθετήσεις του.
Παίζει αυτό οι αγγλοσάξονες ονομάζουν «mind games», στοχεύοντας ασφαλώς στην Κουμουνδούρου, αλλά και στο πως οι πολίτες αντιμετωπίζουν την προεκλογική αυτή ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί. Επομένως, λένε οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αυτά τα «παιχνίδια» Μητσοτάκη, η πλευρά τους θα πρέπει να δίνει καθαρές απαντήσεις.

Γι αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο απάντησε στο «μυρίζει εκλογές» του πρωθυπουργού, αλλά τον προκάλεσε, μάλιστα, να τις προκηρύξει εδώ και τώρα. Το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, λίγο φαίνεται να τους απασχολεί.

Πιστεύουν ότι στην παρούσα φάση, τη μη εκλογική, μπορεί και να βρίσκονται όντως πίσω δημοσκοπικά από το κυβερνών κόμμα, αλλά η διαφορά αυτή δεν υπερβαίνει το 3%. Επομένως, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά υποεκπροσωπείται στις έρευνες κοινής γνώμης, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν τους το κλίμα που εισπράττουν από την κοινωνία, θεωρούν ότι το βράδυ των εκλογών, θα είναι πρώτο κόμμα.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι εκλογική προετοιμασία προχωράει κανονικά και ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για τις δύο μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες που έχει μπροστά του, μέσα στον Δεκέμβριο. Το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και τον Προϋπολογισμό.

Θα έχει δύο φορές την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τετ α τετ τον πρωθυπουργό. Τη μία, μάλιστα, για το μείζον ζήτημα των παρακολουθήσεων και την άλλη σε μια διαδικασία που έχει χαρακτηριστικά παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Και εκεί θα έχει την ευκαιρία να επιδοθεί σε μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το σύνολο της πολιτικής που έχει εφαρμόσει τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Τσίπρας: Οι πολίτες βυθίζονται στην ακρίβεια και την ανασφάλεια

Μηταράκης: «Να μας πει ο κύριος Τσίπρας ποια γραμμάτια ξεπληρώνει»

«Αντίδοτο» στις υποκλοπές αναζητά η κυβέρνηση