ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντίδοτο» στις υποκλοπές αναζητά η κυβέρνηση

«Αντίδοτο» στις υποκλοπές αναζητά η κυβέρνηση

Το αντίδοτο σε αυτό το πολύ κακό κλίμα, είναι όπως λένε στο Μαξίμου η επιτάχυνση του πολιτικού και νομοθετικού βηματισμού της κυβέρνησης

Στο γήπεδο της καθημερινότητας και όχι των υποκλοπών επιδιώκει να αναμετρηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η κυβέρνηση μάχεται για τον απεγκλωβισμό της από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, και για την ανάκτηση της πρωτοβουλίας των πολιτικών κινήσεων με γνώμονα την «θεσμικότητα» την οποία πολλές φορές επικαλείται ο πρωθυπουργός.

Σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη λειτουργία της ΕΥΠ, την επιλογή του διοικητή της, τα «φίλτρα» για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και την απαγόρευση των κακόβουλών λογισμικών.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, το αίτημα για παρακολούθηση πολιτικού προσώπου πάει από την ΕΥΠ στον πρόεδρο της Βουλής και εν συνεχεία στους δύο εισαγγελείς. Παράλληλα, ο παρακολουθούμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για τους λόγους της νόμιμης επισύνδεσής του, τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της.

Οδηγία προς υπουργούς και βουλευτές

Άλλωστε, η οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου προς τους υπουργούς και τους βουλευτές είναι να ανεβάσουν ρυθμούς και να μην παρασυρθούν από την πόλωση της προεκλογικής περιόδου, ώστε να μην διακοπεί η παραγωγή του κυβερνητικού έργου σε μία πολύ απαιτητική περίοδο, όπου η οξεία ενεργειακή κρίση επιβάλλει επαγρύπνηση και συνεχείς παρεμβάσεις, ώστε να μη νιώσουν αβοήθητοι οι πλέον ευάλωτοι από τους συμπολίτες μας. Από Μαξίμου επιμένουν ότι είναι σε πλήρη ισχύ η κυβερνητική δέσμευση ότι θα στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διαρκεί η κυβερνητική κρίση και πάντα εντός των επιτρεπόμενων δημοσιονομικών πλαισίων.

Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν είναι τίποτα άλλο από μία προσπάθεια ανακοπής εκσυγχρονισμού της χώρας σε πολλά επίπεδα. που έχει δρομολογηθεί από τον Ιούλιο του 2019 και μετά. «Το… έργο ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για «λίστες» παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες «πηγές». Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ και κάνει λόγο για επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, «κρέμασαν στα μανταλάκια» 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!».

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι αναφορές ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων ότι «στόχος των διαφορών ονομάτων που κυκλοφορούν άνευ λοιπών αποδεικτικών στοιχειών», όπως λέγεται χαρακτηριστικά, είναι να συσκοτισθεί αρχικά και να ανασταλεί εν συνεχεία η «κοσμογονία» που συντελείται από τον χώρο της οικονομίας έως τα θεσμικά ζητήματα και τα εθνικά θέματα. Τη «γραμμή» την έδωσε τις προηγούμενες ημέρες από την περιοδεία του στην Πιερία ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδος ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που αποδίδει την ένταση, που τεχνηέντως επιχειρούν ορισμένοι να καλλιεργήσουν στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της διασποράς διχόνοιας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Νομοσχέδιο συγκάλυψης, επιχειρεί επισημοποίηση της ομερτά»

Παρακολουθήσεις: Όλες οι αλλαγές με το νέο νομοσχέδιο

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένας ένοχος δεν κρύβεται» - Επίθεση στον Κυριακό Μητσοτάκη