ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένας ένοχος δεν κρύβεται» - Επίθεση στον Κυριακό Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένας ένοχος δεν κρύβεται» - Επίθεση στον Κυριακό Μητσοτάκη
INTIME

«Είναι ένοχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γι' αυτό κρύβεται» σχολίασε σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος

Την στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επί του ζητήματος των παρακολουθήσεων σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, δηλώνοντας στον ρ/σ ”Παραπολιτικά FM” πως «Κανένας αθώος δεν κρύβεται», ενώ ανέφερε ότι «μέσα σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε από το ”δεν ξέρουμε τίποτα” στο ”μας παρακολουθούσαν”».

Ο κ. Ηλιόπουλος παράλληλα έθεσε το ερώτημα «αν όντως ισχύει αυτό, τότε γιατί δεν πάνε στη Δικαιοσύνη; Γιατί δεν κάνουν φύλλο και φτερό την Intellexa και την Krikel;». Σημείωσε πως «αν είναι όντως θύματα στην κυβέρνηση να δώσουν εντολή στην ΑΔΑΕ να ελέγξει αν τα τηλέφωνα όσων παρακολουθούνταν ήταν σε καθεστώς παρακολούθησης και από την ΕΥΠ».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως «είναι ένοχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γι' αυτό κρύβεται». «Να είναι σίγουρος», προσθέτοντας ότι «ούτε το επιχείρημα της άγνοιας, ούτε το ότι για όλα φταίει ο ανιψιός του δεν θα τον σώσουν τον κ. Μητσοτάκη όταν κληθεί να δώσει απαντήσεις».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη βιάστηκε άρον-άρον να κλείσει την Εξεταστική στη Βουλή, ενώ είχε προηγηθεί νομική παρέμβαση ώστε η ΑΔΑΕ να μην ενημερώνει τους πολίτες που παρακολουθούνται», ότι «ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ταυτόχρονα στόχοι από την ΕΥΠ και το Predator και ότι το μήνυμα στον Χρήστο Σπίρτζη εστάλη την ημέρα που κατέθεσε ερώτηση για την ΕΥΠ».

Επιπλέον σημείωσε ότι «μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση καταστρέφει στοιχεία, κρύβει μάρτυρες, κρύβεται πίσω από το απόρρητο, αποφεύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο». Τόνισε ότι «είναι φανερό ότι έχουν κάτι να κρύψουν».

Σχολίασε δε πως δεν ξέρει τι είναι χειρότερο, «να γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ για τα όσα έκαναν οι εκλεκτοί του ή να μην γνωρίζει;» και προσέθεσε ότι «όσο κι αν επικαλείται την άγνοιά του, που δεν τον τιμά, οι αντικειμενικές πολιτικές του ευθύνες υπάρχουν. Δεν γίνεται το κοινό παρακρατικό κέντρο ΕΥΠ και Predator να λειτουργούσε εν αγνοία του».

Σε ότι αφορά την οικονομία ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας για την πλειοψηφία της οποίας δεν βγαίνει ο μήνας», τονίζοντας ότι «έχουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα των τελευταίων 23 ετών και μια αγορά ενέργειας με περιθώριο κέρδους 166%».

Είπε χαρακτηριστικά ότι «η λέξη πλιάτσικο δεν φτάνει να περιγράψει την κατάσταση» και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ο κόσμος να κάνει υπομονή όταν δεν βγαίνει ο μήνας και διακυβεύεται η δημοκρατία».

«Εμείς λέμε ότι χρειάζεται οργάνωση, αλληλεγγύη και αγώνας για την πολιτική αλλαγή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το πιο κρίσιμο είναι η μαζική παρουσία του κόσμου, όπως την ζήσαμε στην απεργία και εκτιμώ ότι θα τη δούμε και στην πορεία για το Πολυτεχνείο».

Σχετικά με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο χυδαίος πολιτικός ηγέτης της μεταπολίτευσης. Είναι ο άνθρωπος που δεν είχε ντραπεί να πει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ”ανταλλάξατε τη Μακεδονία με τις συντάξεις”, μεταφέροντας αυτή την ακροδεξιά χυδαιότητα μέσα στη Βουλή».

«Να σας θυμίσω τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών που αποτέλεσε μια τεράστια ήττα για την πολιτική του Ερντογάν στα Βαλκάνια. Είναι ο πρώτος πολιτικός στη Μεταπολίτευση που προσπαθεί να μετατρέψει την τουρκική πλευρά σε ρυθμιστή της πολιτικής ζωής στη χώρα. Θα τιμωρηθεί και για αυτό από τους Έλληνες πολίτες», είπε.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και Οικονόμου «πουλάνε τρέλα»

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίκληση άγνοιας δεν θα σώσει τον Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Παραλήρημα Μητσοτάκη μπροστά στο πολιτικό του τέλος