ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα εγκαίνια νέου Data Center της Lamda Hellix

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα εγκαίνια νέου Data Center της Lamda Hellix
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νέο Data Center της Lamda Hellix Athens 3, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.
Intime News

«Η Lamda Hellix θα παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο υποστηρίζοντας το δικό μας όραμα: να φέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εγκαινιάστηκε, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το νέο Data Center της Lamda Hellix Athens 3, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επένδυση αυτή αποτελεί μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, καθώς μεγάλες εταιρείες επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα βάζοντάς την στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, θα ανακοινωθούν και νέες επενδύσεις, ενώ η Lamda Hellix σχδιάζει το 2025 να ολοκληρώσει ακόμα ένα data center στο Ηράκλειο της Κρήτης, επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ.

«Η Lamda Hellix θα παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο υποστηρίζοντας το δικό μας όραμα: να φέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης, δημιουργώντας μια σειρά από σοβαρές υποδομές σε κέντρα δεδομένων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πολλές, μεγάλες εταιρίες τεχνολογίες έχουν εκφράσει την επιθυμία και δρομολογούν μεγάλες επενδύσεις. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα, να ξεπεράσουμε χρόνια υστέρησης και να γίνουμε πρωταγωνιστές» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις

Σαμαράς: Ξεκάθαρες και πλήρεις εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Απάντησε ερωτήσεις μικρών δημοσιογράφων στην Τρίπολη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το συντομότερο η επίσκεψη στη Χειμάρρα