ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης έκοψε από τα ψηφοδέλτια τη Σπυράκη

Ο Μητσοτάκης έκοψε από τα ψηφοδέλτια τη Σπυράκη

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη. Την έκοψε από τα ψηφοδέλτια της Α Θεσσαλονίκης. 

Εκτός ψηφοδελτίων τέθηκε η Μαρία Σπυράκη με απόφαση του πρωθυπουργού μετά το αίτημα για την άρση της ασυλίας της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την οποία αποδέχεται και η ίδια.

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη παράλληλα ανεστάλη η κομματική της ιδιότητα, ενέργεια που είχε δηλώσει πως θα ζητήσει και η ίδια.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σχετικά με το θέμα: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr αν και δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του της Νέας Δημοκρατίας, η Μαρία Σπυράκη τίθεται και εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αφήνοντάς την με έξι μέλη και με την ίδια να παραμένει ανεξάρτητη ευρωβουλευτής.

Τι λέει η Μαρία Σπυράκη για την άρση της ασυλίας της

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη απαντώντας στο αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της, ανέφερε:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμενες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαικου κοινοβουλιου. Δεν εχω καμια σχεση με το QatarGate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υποθεση».

Σχετικές ειδήσεις