ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας κλείνει οριστικά τα εσωκομματικά μέτωπα

Ο Τσίπρας κλείνει οριστικά τα εσωκομματικά μέτωπα
Eurokinissi

Με μια κίνηση βαθύτατα συμβολική, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μια νέα φάση ενότητας στον δρόμο προς τις κάλπες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει, σήμερα, στις 19.30, θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, «Με την πλάτη στον τοίχο», στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Τα κόμματα που έχουν ως πολιτική «μήτρα» το ρεύμα του Ευρωκομμουνισμού, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχονται καταστατικά τις εσωκομματικές τάσεις, τις δημόσιες διαφωνίες και την προσωπική -ακόμα και συλλογική- διαφορετική άποψη. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι επικυρώνουν την εσωκομματική δημοκρατία και διαχωρίζονται από τα «ορθόδοξα» Κομμουνιστικά Κόμματα.

Όσο δεδομένη και αν θεωρείται αυτή η αντίληψη, η αλήθεια είναι πως η Κουμουνδούρου έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων του Τύπου για αυτές τις εσωκομματικές συγκρούσεις. Μάλιστα, στην εποχή των κοινωνικών δικτύων, αυτή η αντιπαράθεση λαμβάνει διαφορετικά χαρακτηριστικά, αφού από τα κομματικά όργανα, περνάει στη δημόσια σφαίρα.

Καθ’ όλη την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές οι εντάσεις υπήρχαν. Σε σημείο, μάλιστα, που δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές που έλαβαν χαρακτηριστικά ανοιχτής σύγκρουσης – όπως συνέβη και πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου.

Πλέον, όμως, όλες οι πλευρές στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται αποφασισμένες να τα αφήσουν όλα αυτά στο παρελθόν και να δώσουν από κοινού την κρίσιμη και μεγάλη μάχη των ερχόμενων εκλογών. Στόχος είναι η νίκη και μόνο η νίκη.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο άτυπος αρχηγός της εσωκομματικής μειοψηφίας, θέλησαν να δώσουν όσο πιο ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας γίνεται. Έτσι, την Τετάρτη, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα παρουσιάσει το βιβλίο του Ευκλείδη Τσακαλώτου -το οποίο έχει προλογίσει, κιόλας- δείχνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και παραμένει ενωμένος.

Το βιβλίο πραγματεύεται την περίοδο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και τον τρόπο που αντιμετώπισε τις πιέσεις των δανειστών. Στο βιβλίο που επιμελείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γράφουν, οι Γιώργος Γερμανός, Αδάμ Καραγλάνης, Μαρία Κουμερτά, Βίκη Κουφορίζου, Δημήτρης Λιάκος, Δημήτρης Παπαγιαννάκος, Έλενα Παπαδοπούλου, Αντώνης Παπαζαχαρίου, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρήστος Τσίτσικας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Τρεις βασικές προτεραιότητες Τσίπρα για την τσέπη των πολιτών

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκλογική προετοιμασία» - Οι κινήσεις Τσίπρα μέχρι τις γιορτές

Τελικός Μουντιάλ 2022: Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προβλέψει τον Λιονέλ Μέσι