ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Οι βελγικές αρχές δεν παρακολουθούσαν το κινητό της

Εύα Καϊλή: Οι βελγικές αρχές δεν παρακολουθούσαν το κινητό της

Αναμένεται να καταθέσει νέο αίτημα αποφυλάκισης η Εύα Καϊλή

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate το οποίο έχει ταράξει συθέμελα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με την Εύα Καϊλή αλλά και πολλούς βουλευτές και συνεργάτες βουλευτών, να είναι μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν διαφορετικές αυτή την χρονιά για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή η οποία τις πέρασε στη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, θεωρείται βέβαιο ότι η πλευρά της κ. Καϊλή θα κάνει αίτημα για αποφυλάκιση αυτόν τον μήνα. Αναμένεται η νέα ακρόαση του δικαστηρίου στις 22 Ιανουαρίου αλλά επειδή είναι Κυριακή θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα νωρίτερα ή μπορεί και αργότερα.

Ωστόσο, το αίτημα αποφυλάκισης παραμένει δύσκολο για την προφυλακισμένη ευρωβουλευτή, σύμφωνα με νομικούς κύκλους στις Βρυξέλλες. Σε ότι αφορά το παιδί της, μέχρι και τρεις μέρες πριν δεν το είχε δει. Η ίδια διεμήνυσε ότι θα το έβλεπε και μάλιστα σύμφωνα με το Mega, λέγεται πως έχει συναντηθεί ήδη μαζί με το κοριτσάκι της.

Νέες αποκαλύψεις για την έφοδο στο σπίτι Καϊλή – Τζιόρτζι

Όσο η έρευνα των Αρχών προχωρά, τόσα περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά και με τη σύλληψη τόσο της Εύας Καϊλή όσο και του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Πληροφορίες του MEGA, κάνουν λόγο ότι δεν έγινε καμία παρακολούθηση του κινητού της ευρωβουλευτού, διότι, όπως δήλωσαν, οι «βελγικές δικαστικές Αρχές σεβάστηκαν πλήρως τη βουλευτική της ασυλία».

Όσοι δεν ήταν ευρωβουλευτές, τα κινητά τους παρακολουθήθηκαν.

Συνεπώς, οι Αρχές είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της κ. Καϊλή, είδαν τον πατέρα της να μπαίνει χωρίς βαλίτσα και να βγαίνει με βαλίτσα και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα παρακάτω σε γνωστό ξενοδοχείο.

Έτσι «έσπασε» η βουλευτική ασυλία της κ. Καϊλή και έγινε έφοδος στο σπίτι της.

Σημειώνεται ότι η ευρωβουλευτής από τις φυλακές έχει πρόσβαση σε σταθερό τηλέφωνο συγκεκριμένες ώρες, το οποίο παρακολουθείται.

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» Δημητρακόπουλου – Στεφανίδου για την Καϊλή: Έχετε άγνοια, κάνετε τον εισαγγελέα

Εύα Καϊλή: Ο δικηγόρος της, διαψεύδει τις φήμες περί εγκυμοσύνης

Εύα Καϊλή: Ετοιμάζει νέο αίτημα - Θα ζητήσει αποφυλάκιση με όρους