ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πάτσηδες», υποκλοπές και ακρίβεια στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

«Πάτσηδες», υποκλοπές και ακρίβεια στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας
Intime / φωτογραφία αρχείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί στον δρόμο προς τις κάλπες με σαφή στρατηγική, η οποία αναμένεται να αποκωδικοποιηθεί πλήρως, στις συσκέψεις των επόμενων ημερών.

Να χτυπήσει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα θέματα που της προκαλούν ζημιά, όπως είναι τα «γαλάζια» στελέχη που έχουν πάρε, δώσε με τα δημόσια ταμεία, οι παρακολουθήσεις, αλλά και η ακρίβεια που δεν λέει να υποχωρήσει με τίποτα, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου θα πορευτεί στον δρόμο προς τις κάλπες με σαφή στρατηγική, η οποία αναμένεται να αποκωδικοποιηθεί πλήρως, στις συσκέψεις των επόμενων ημερών. Εκτός από τις δικές της προγραμματικές προτάσεις, είναι προφανές ότι θα συνεχίσει την εντατική πίεση προς την κυβέρνηση, για θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των κρατικών ταμείων.

Οι «Πάτσηδες»

Όπως αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πως τουλάχιστον δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, «έσπασαν» το ασυμβίβαστο και συνέχισαν κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Μάλιστα, λένε, ότι αυτές επεκτάθηκαν εντυπωσιακά κατά την κοινοβουλευτική θητεία του Ανδρέα Πάτση και του Θέμη Χειμάρα, ως προς τις συναλλαγές που είχαν με το δημόσιο.

Φαίνεται, όμως, η Κουμουνδούρου εμφανίζεται ανικανοποίητη με την παραίτηση του Θέμη Χειμάρα, καθώς κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν τόλμησε να διαγράψει τον ως πρότινος βουλευτή του, κάνοντας λόγο για «συνενοχή».

«Προφανώς και πίστευαν ότι είναι άτρωτοι, γι αυτό και συνέχιζαν τις παράνομες και αντισυνταγματικές συμπεριφορές», είπε στο Newsbomb.gr πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, θέλησε να μας προϊδεάσει και για νέες αποκαλύψεις, αφού προσέθεσε πως ο τομέας Διαφάνειας του κόμματος, δουλεύει ακατάπαυστα.

Οι παρακολουθήσεις…

Οι υποκλοπές συνεχίζουν να βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η απόφαση της ΑΔΑΕ και του επικεφαλής της, Χρήστου Ράμμου, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των εταιριών Cosmote, ΟΤΕ, Vodafone και Wind, για να διερευνηθεί το εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών τεσσάρων ατόμων, προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης.

Για να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους, παραπέμπουν στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και στην απάντηση που έδωσε σε ερώτηση επί του θέματος, ο Γιάννης Οικονόμου.

«Το Σύνταγμα περιγράφει το ρόλο των ανεξάρτητων αρχών. Θέση της κυβέρνησης είναι ότι οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να λειτουργούν σεβόμενες το Σύνταγμα, ούτε να το υπερβαίνουν, ούτε να γίνονται τιμητές του Συντάγματος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

…και η ακρίβεια

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και για την ακρίβεια - που θα αποτελέσει τη βασική του αιχμή εναντίον του Μαξίμου στον δρόμο προς τις κάλπες.

Όπως σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στην Ελλάδα το ρεύμα ανεβαίνει. Παντού στην Ευρώπη καταγράφονται θεαματικές πτώσεις στην τιμή του ρεύματος, συνεχίζουν, αλλά η χώρα μας για 15η ημέρα διατηρεί το πιο ακριβό ρεύμα.

Μάλιστα σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας η διαφορά με τις αμέσως επόμενες χώρες, Βουλγαρία και Ρουμανία, υπερβαίνει τα 30 ευρώ.