ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απάντησε ο Γ. Οικονόμου για την αποκάλυψη του Newsbomb.gr

Τι απάντησε ο Γ. Οικονόμου για την αποκάλυψη του Newsbomb.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση του Newsbomb.gr, αναφέρθηκε στην αποκάλυψη περί της απευθείας ανάθεσης  έργων σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Αμαλίας Κάτζου για την αποκάλυψη του Newsbomb.gr περί της απευθείας ανάθεσης έργων σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται σε όλα τα ζητήματα με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Δεν υιοθετούμε τη σκανδαλολογία ούτε τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες, ούτε τις εύκολες ενοχοποιητικές υποθέσεις, ούτε προσπάθεια δημιουργίας ενός αχταρμά με πραγματικά και ανύπαρκτα γεγονότα, με περιγραφές, φωτογραφίες, με ιδιότητες που υπήρχαν ή δεν υπήρχαν, προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους. Η κυβέρνηση αυτή πορεύεται σε όλα της τα ζητήματα με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια».

Για την αποκάλυψη είχε εκδώσει νωρίτερα ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «ακόμη μία σκανδαλώδης υπόθεση που αποδεικνύει την έκταση του “γαλάζιου” πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα», ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν θα διαγράψει τους εμπλεκόμενους και αν θα απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο.