ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το βλέμμα στη Βουλή και στις επόμενες κινήσεις Ράμμου

ΣΥΡΙΖΑ: Το βλέμμα στη Βουλή και στις επόμενες κινήσεις Ράμμου
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Αποφασισμένος να συνεχίσει τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών είναι στην Κουμουνδούρου, καθώς εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, που συνεχίζει να παίζει «άμυνα» απέναντι στην Αρχή Διαχείρισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Η αντιπαράθεση για τις υποκλοπές θα συνεχιστεί στη Βουλή και συγκεκριμένα στην «αρένα» της Διάσκεψης των Προέδρων. Εκεί, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει τη στάση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, καθώς οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στα αυτιά τους ανέφεραν ότι θα έθετε ζήτημα αντικατάστασης μελών της διοίκησης της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε «αιτία πολέμου». Όμως, μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να βρει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να πετύχει τις αλλαγές που θα ήθελε, καθώς κανένα κόμμα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς δεν συναινεί, ούτε και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Επομένως, αυτό που η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει ως μια ακόμα προσπάθεια του Μαξίμου να ελέγξει την ΑΔΑΕ και τον «απείθαρχο» επικεφαλής της, Χρήστο Ράμμο, φαίνεται να μην προχωράει. Επομένως, στη Διάσκεψη των Προέδρων αναμένεται να γίνει μια γενική συζήτηση.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφεται στις κινήσεις Ράμμου. Και αυτό γιατί -όπως εγκαίρως σας έχει ενημερώσει το Newsbomb.gr- υπάρχουν πηγές που υποστηρίζουν ότι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, έχει ήδη προχωρήσει σε ελέγχους που επιβεβαιώνουν την παρακολούθηση μελών της κυβέρνησης και ανώτατων αξιωματικών του στρατεύματος.

Επομένως, αναμένει τις επόμενες κινήσεις του, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και την ακρόαση του από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής – την οποία έχει αιτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ως μειοψηφία.

Το ερώτημα είναι το αν ο κ.Ράμμος -που επιμένει ότι λογοδοτεί στη Βουλή των Ελλήνων και μόνο σε αυτή- θα ανοίξει τα «χαρτιά» του και αν θα αποκαλύψει τα ευρήματα του ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ή αν εν τέλει θα δει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, για να τον ενημερώσει για το αίτημα που του έχει καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.