ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Γλυπτά Παρθενώνα
Τα Γλυπτά Παρθενώνα

Η Ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σημειώνει ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να διεκδικεί την επιστροφή και την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Δεν κλείνει καμία συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Απαντώντας στη δήλωση που έκανε η Βρετανίδα ομόλογός της ότι οι αρχαίοι ελληνικοί θησαυροί ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει ο νόμος που απαγορεύει την απομάκρυνσή τους από το Βρετανικό Μουσείο.

Η Ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σημειώνει ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να διεκδικεί την επιστροφή και την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μάλιστα, ανέφερε στη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι ο πρωθυπουργός - κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση. Λέγοντας ότι υπάρχει επικοινωνία και επαφές και ότι πρόκειται για μια δύσκολη αλλά όχι αδύνατη διαπραγμάτευση.

Τι είπε η Λίνα Μενδώνη για το Τατόι

Αναφερόμενη στο Τατόι με αφορμή την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα και την έλευση μεγάλου αριθμού προσκεκλημένων, η υπουργός Πολιτισμού εξήγησε ότι όλο το 2022 οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού δούλευαν συστηματικά ώστε να απομακρυνθούν τα καμένα δέντρα από την περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Εξήγησε ότι η εκκλησιά στο Τατόι είναι συντηρημένη, και έτοιμη να δεχθεί κόσμο, και παράλληλα ο περιβάλλων χώρος θα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση, και θα έχουν γίνει οι διαδικασίες διευθέτησης του χώρου ώστε να μπορεί κανείς να προσεγγίσει χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι το κοιμητήριο ανήκει στο ελληνικό κράτος, επομένως η οποιαδήποτε μέριμνα ανήκει στο ελληνικό κράτος.