ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η «βόμβα» στα χέρια του Ράμμου και τα ερωτήματα προς το Μαξίμου για τον Φλώρο

ΣΥΡΙΖΑ: Η «βόμβα» στα χέρια του Ράμμου και τα ερωτήματα προς το Μαξίμου για τον Φλώρο
Intime News

ΣΥΡΙΖΑ: Εβδομάδα εξελίξεων στην υπόθεση των υποκλοπών αναμένεται να ξεκινήσει από Δευτέρα, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, κρατάει στα χέρια του «βόμβες» που επιβεβαιώνουν οκτώ, τουλάχιστον, παρακολουθήσεις πολιτικών και στρατιωτικών προσώπων από την ΕΥΠ.

Εδώ και αρκετές ημέρες, το Newsbomb.gr σας είχε ενημερώσει ότι η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, σχετικά με το αν η ΑΔΑΕ μπορεί ή όχι να προχωρήσει σε ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, δεν θα επηρέαζε την πορεία των ερευνών.

Και αυτό διότι υπήρχαν αναφορές πως ο Χρήστος Ράμμος είχε ήδη στα χέρια του τα στοιχεία που αναζητούσε. Σειρά δημοσιευμάτων του Τύπου της Κυριακής, επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τα όσα είχε γράψει το Newsbomb.gr. Το ερώτημα, επομένως, που τίθεται, πλέον, είναι το κρατάει στα χέρια του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ και που αυτά θα κατατεθούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή, έχουν επιβεβαιωθεί υποθέσεις παρακολούθησης του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν επιβεβαιωθεί έξι, τουλάχιστον, παρακολουθήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων που σχετίζονται με τον δημόσιο βίο της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι ο Χρήστος Ράμμος -εκ του Συντάγματος- λογοδοτεί στη Βουλή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο επίμονος δικαστικός θα καταθέσει τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τα ερωτήματα για Φλώρο

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την κυβέρνηση εξηγήσεις σχετικά με τη φημολογούμενη παρακολούθηση του Κωνσταντίνου Φλώρου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε θέσει υπό ασφυκτικό κλοιό των αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, για λόγους που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αρχικά, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζουν ότι το μείζον ζήτημα είναι το να εξακριβωθεί αν όντως η ΕΥΠ παρακολουθούσε στον κ. Φλώρο, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα «Documento».

Δευτερευόντως, λένε, ότι αν ισχύει η παρακολούθηση -καθώς ουδείς τη διαψεύδει- θα πρέπει να μάθουμε ποιος ήταν ο λόγος «εθνικής ασφάλειας» που οδήγησε την απευθείας υπαγόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ΕΥΠ, να παρακολουθεί τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε αυτό το σημείο, η Κουμουνδούρου θέτει ευθέως το ερώτημα, αν η παρακολούθηση σχετίζεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Διότι, υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρονται όλο αυτό το διάστημα στην παρακολούθηση και άλλων παραγόντων που εμπλέκονται με τα εξοπλιστικά.

Από εκεί και πέρα, ξεκαθαρίζουν ότι οι ίδιοι δεν υιοθετούν τα όσα φέρεται να υποστηρίζει η έκθεση της ΕΥΠ για τον κ. Φλώρο. Ωστόσο, ζητάν μετ’ επιτάσεως από την κυβέρνηση να διαψεύσει αυτές τις αναφορές -αν φυσικά είναι υπαρκτές- για να μην υπάρχουν «ούτε σκιές, ούτε εκβιασμοί, ούτε παιχνίδια» με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Στρατηγός Φλώρος: Σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον Α/ΓΕΕΘΑ - Τι επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές

Σκρέκας: Η Αλεξανδρούπολη στο επίκεντρο των ενεργειακών εξελίξεων

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αντί να παριστάνει τον εγγυητή να πεί γιατί τρέμει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ