ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περικλής Μαντάς: Τι απαντά ο βουλευτής της ΝΔ για την παρουσία του στην κηδεία του τέως βασιλιά

Περικλής Μαντάς: Τι απαντά ο βουλευτής της ΝΔ για την παρουσία του στην κηδεία του τέως βασιλιά
INTIME

Για την παρουσία του στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου απάντησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς. 

Τη φράση του Αντώνη Σαμαρά, επανέλαβε απαντώντας σχετικά με την παρουσία του στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς.

«Η φράση οι δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους τα περιλαμβάνει όλα μέσα» ανέφερε μιλώντας στο MEGA. Και συμπλήρωσε: «Πολιτική διάσταση δεν μπορεί να δοθεί. Δεν υπάρχει ζήτημα παλινόρθωσης της βασιλείας. Δεν θα συζητούσα κάτι τέτοιο».

Ερωτώμενος αν συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς δίχως τιμές αρχηγού κράτους, σημείωσε πως «Η ΝΔ και η κυβέρνηση όπως κλήθηκε να πάρει κάποιες αποφάσεις που είχαν γνώμονα την ενότητα του ελληνικού λαού.

Θα μπορούσε να γίνει με τιμές αρχηγού κράτους. Η κυβέρνηση έλαβε μια απόφαση με γνώμονα την ενότητα. Εκτιμώ ότι με την εξέλιξη των πραγμάτων ήταν μια ορθή απόφαση».

Σχετικά με τις αποδοκιμασίες κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και της υπουργού Πολιτισμού έξω από τη Μητρόπολη, ανέφερε: «Αυτό ήταν μια αντίδραση που δεν συνάδει και με το κλίμα της συγκεκριμένης ημέρας. Οι διαφωνίες πρέπει να συζητώνται. Η Αριστερά πρέπει να αναγνωρίσει τις σημαντικές προσπάθειες.»