ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό Δικαστήριο: «Πόλεμος» για το SMS Παππά - Τι καταγγέλλει η ΝΔ, τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Παππάς
Eurokinissi

Ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι το sms ήταν κατασκευασμένο. Τι καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 

Ένα sms με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να στέλνει ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία καναλιού προς τον Χρήστο Καλογρίτσα μετά το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών εισέφερε στο Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του επιχειρηματία.

Αφορμή για την κατάθεση του συγκεκριμένου sms, που κατά την υπεράσπιση του κ. Καλογρίτσα αποδεικνύει τη σύμπραξη του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον επιχειρηματία, αποτέλεσε η ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Θάλειας Διαμαντή.

«Είναι ένα καινούργιο sms στις 15/9/2016. Σε αυτό το sms αναφέρεται το όνομα του Αρτεμη Αρτεμίου, ανθρώπου στον οποιο αναφέρθηκε η κ. Διαμαντή. Το sms αυτό είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από το Νίκο Παππά. "Ιβαν 35, Καλογριτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογριτσας είναι αδιαίρετο προφανώς" αναγράφει το sms προς τον κ. Καλογρίτσα» είπε ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία και συμπλήρωσε: «Δυο ημέρες μετά τη συνάντηση Φουρλεμάδη με τον Καλογρίτσα έχουμε προσπάθεια να βρεθεί άλλη λύση για να κατατεθεί η πρώτη δόση. Αυτό το sms ενισχύει τη θέση μας ότι υπήρχε στενή συνεργασία Παππά και Καλογριτσα και δείχνει ευθεία σύμπραξη».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι συγκεκριμένο μήνυμα αφορά σε ποσοστά και εξήγησε ότι το ποσοστό του Χρήστου Καλογρίτσα μαζί με εκείνο του Αρτέμη Αρτεμίου φτάνουν το 51%, ενώ των υπολοίπων το 49%. «Αυτοί θα είχαν το κανάλι. Υπάρχουν και άλλα sms που δείχνουν τη φορτικότητα, αλλά ο κ. Καλογρίτσας δεν επιθυμεί να τα δείξουμε» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Δεν θα καταθέσουν οι Χούρι

Το δικαστήριο, πριν την έναρξη της κατάθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ανακοίνωσε πως οι αδελφοί Χούρι δεν θα προσέλθουν την Παρασκευή για κατάθεση, καθώς ο Φουαντ Χούρι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ ο Σαμερ Χούρι, βρίσκεται εκτός Ελλάδος, μεταξύ Αγγλίας και Ελβετίας και δεν μπορεί να έρθει.

Μαντζουράνης: Κατασκευασμένο το SMS

Ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι το sms ήταν κατασκευασμένο. Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Το SMS που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από την υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια, γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο SMS αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».

ΝΔ: Να απαντήσει ο Νίκος Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2 είναι ο Αρτέμης Αρτεμίου

Να απαντήσει ο κ. Νίκος Παππάς αν στο sms που παρουσιάστηκε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο από την πλευρά Καλογρίτσα βρίσκεται πίσω από τον κωδικό Α2, ο Αρτέμης Αρτεμίου, ζητεί με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διανομή τσαντών με «μαύρο» χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση sms του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!

ΥΓ: Αλήθεια, θα μας απαντήσει ο κ. Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2, κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου;».