ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για κυβερνητικά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει κάθε πιθανή και απίθανη κατηγορία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να αλλάξει την ατζέντα από τα ζητήματα της ακρίβειας, των «γαλάζιων» σκανδάλων και των παρακολουθήσεων, έχουν καταλήξει οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Ειδικό Δικαστήριο που έχει στηθεί εναντίον του Νίκου Παππά.

Στην Κουμουνδούρου, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Μαξίμου είναι τόσο πιεσμένο από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, που θα αναζητήσει τη λύση στη συκοφαντία, στην πόλωση, στη λασπολογία και στον διχασμό της κοινωνίας.

Τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι το κυβερνών κόμμα έχει εξαπολύσει μία συκοφαντική επιχείρηση εναντίον τους, αλλά και συνολικά εναντίον της Αριστεράς, με σκοπό να πείσει τους πολίτες ότι «όλοι είναι το ίδιο».

Όπως επισημαίνουν, αυτές τις ημέρες στο Ειδικό Δικαστήριο όπου εξετάζει αν ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, όντως υπερέβη τα καθήκοντα του στην υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, το 2016, στήνεται μια «οπερέτα» - όπως τη χαρακτηρίζουν.

Αντί να αναδειχθεί η αλήθεια και να γίνει ξεκάθαρο ότι το δημόσιο ωφελήθηκε εισπράττοντας δεκάδες εκατομμύρια από τους καναλάρχες, λένε τα ίδια πρόσωπα, η κυβέρνηση μέσω του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Έχουμε το πρωτοφανές στην ελληνική πολιτική ιστορία, να γίνεται ειδικό δικαστήριο με βάση ένα πλημμέλημα και μάλιστα για μία υπόθεση για την οποία καταφανώς και πέραν πάσης αμφιβολίας το δημόσιο έχει ευνοηθεί άρα δεν μπορεί να θεμελιωθεί κατά την γνώμη μου παράβαση καθήκοντος», τόνισε, την Τετάρτη, μιλώντας στον Real FM, ο Νίκος Παππάς.

Όλα αυτά έχουν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μόνο έναν μόνο στόχο. Να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα από το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, που με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει οδηγήσει στην απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να καλύψουν τον θόρυβο από τις παρακολουθήσεις, αλλά και να «ισοφαρίσουν» τα καθημερινά «σκάνδαλα», στα οποία εμπλέκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι όσο το Μέγαρο Μαξίμου θα πιέζεται -αφού δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, δρώντας για λογαριασμό των εταιριών που αισχροκερδούν στην πλάτη των καταναλωτών- τόσο θα καταφεύγει σε χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη».

Άλλωστε, όπως υπενθυμίζουν, έχουν προηγηθεί και άλλες τέτοιες προσπάθειες -που βέβαια δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το κυβερνητικό επιτελείο- όπως ήταν το πρόσφατο παράδειγμα της επιχείρησης ταύτισης της βουλεύτριας Καβάλας του κόμματος τους, Τάνιας Ελευθεριάδου, με τους «γαλάζιους πάτσηδες».