ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: «Έχω έναν τόμο μηνυμάτων του Νίκου Παππά προς τον Χρήστο Καλογρίτσα»

Λοβέρδος: «Έχω έναν τόμο μηνυμάτων του Νίκου Παππά προς τον Χρήστο Καλογρίτσα»
Νίκος Παππάς
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 είπε ότι έχει στην κατοχή του δεκάδες sms.

Για δεκάδες μηνύματα του Νίκου Παππά προς τον Χρήστο Καλογρίτσα μίλησε ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ανέφερε πως έχει «έναν τόμο» με μηνύματα που έχει στείλει ο Νίκος Παππάς στον εντολέα του.

«Είναι το έκτο sms που καταθέτει ο πελάτης μου, τα άλλα πέντε τα είχε καταθέσει στην Επιτροπή ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής και είναι ήδη στη δικογραφία. Ακριβώς το ίδιο είναι και αυτό, το έκτο, κι έχω άλλα 200», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Μιλάω σχηματικά. Εχω έναν τόμο, μικρό τόμο, όλα τα μηνύματα, όλες τις συνομιλίες μέσω μηνυμάτων», συμπλήρωσε, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του κ. Καλογρίτσα, από το SMS, αποδεικνύεται η εμπλοκή του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπως έχει καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο και η γραμματέας του επιχειρηματία Ευθαλία Διαμαντή. Στο SMS αναγράφεται και η κατανομή των μετοχικών κεφαλαίων της υπό σύσταση, τότε, τηλεοπτικής εταιρείας.

Το SMS που στάλθηκε από το κινητό τηλέφωνο του κ. Παππά στον κ. Καλογρίτσα και αναφέρει:

Παππάς Νίκος κιν. 698411...

Ιβάν 35

Καλόγρ. 35

Α2 16

Κουρής 10

Μάρης 4

Καλημέρα

Α2 αυτός που θα δεις 12.30

Α2 και Καλογρ. Είναι ιδιαίτερο προφανώς

Τα πρόσωπα που αναφέρονται κωδικοποιημένα στο επίμαχο SMS είναι:

Ιβάν: Ιβάν Σαββίδης

Καλόγρ.: Χρήστος Καλογρίτσας

Α2: Αρτέμης Αρτεμίου

Κουρής: Γιώργος Κουρής

Μάρης: Δημήτρης Μάρης

Στη συνέχεια οι συνήγοροι των δύο πλευρών προέβησαν σε δηλώσεις που έχουν ως εξής:

«Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ούτε τότε είχε πτωχεύσει, ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι. Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα. Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι όρθιος και δίνει μάχη, τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με το SMS, που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά, αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του, δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα», σημείωσαν οι δικηγόροι του κ. Καλογρίτσα.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουρανης, υποστηρίζει ότι «το sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».

«Το sms, που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα, έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».