ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει την αντεπίθεσή του με μπροστάρη τον Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βγει μπροστά με μια σειρά από θεσμικές πρωτοβουλίες, ειδικά στο κομμάτι των παρακολουθήσεων, αλλά και με μια κοινωνική ατζέντα, την οποία η Κουμουνδούρου θέλει να βάλει στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου.

Εντολή στα στελέχη του να απαντούν δυναμικά και επιθετικά σε όλες τις επιθέσεις «λάσπης» - όπως τις χαρακτηρίζουν - που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση και τον «επικοινωνιακό μηχανισμό υπεροπλίας» που διατηρεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο ίδιος αναμένεται να βγει μπροστά με μια σειρά από θεσμικές πρωτοβουλίες, ειδικά στο κομμάτι των παρακολουθήσεων, αλλά και με μια κοινωνική ατζέντα, την οποία η Κουμουνδούρου θέλει να βάλει στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου.

Τις τελευταίες ημέρες, η κυβερνητική πλευρά έχει εξαπολύσει έναν επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βασική αιχμή τα όσα γίνονται στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου εξετάζονται τα πεπραγμένα του Νίκου Παππά κατά την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών.

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι συμβαίνει στην υπόθεση Καλογρίτσα. Η Νέα Δημοκρατία, λένε, επιχειρεί με τη βοήθεια των «πρόθυμων μιντιακών της φίλων», να αντιστρέψει την πραγματικότητα, για να δημιουργηθεί η εικόνα στους πολίτες ότι το κόμμα τους και η «κυβέρνηση των σκανδάλων» - όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν - είναι ακριβώς το ίδιο.

«Περιφέρουν μια ψευδομάρτυρα, η οποία δεν είχε λάβει μέρος σε κανένα σημείο της διαδικασίας και ελπίζουν να διασωθούν έτσι. Η εν λόγω κυρία θα αντιμετωπίσει σύντομα τη Δικαιοσύνη», είπε στο Newsbomb.gr, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Τα παραπάνω λόγια περιγράφουν με ακρίβεια το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτός από τις σκληρές απαντήσεις που θα δίνει σε κάθε απόπειρα του Μεγάρου Μαξίμου να εμπλέξει με «σκάνδαλα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου θέλουν να προχωρήσουν μπροστά. Θέλουν να επικεντρωθούν στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και στις λύσεις που προτείνουν γι' αυτά.

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει μια διαφορετική συνάντηση, καθώς θα βρεθεί σε καφενείο των Αθηνών, όπου θα συζητήσει τα προβλήματα των ηλικιωμένων, στον απόηχο της δήλωσης του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν τα αναδρομικά που επικύρωσε το ΣτΕ, στο σύνολο των συνταξιούχων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προσεγγίσει μια κοινωνική ομάδα, τους συνταξιούχους, που θεωρείται παραδοσιακά πιο συντηρητική και που βρίσκεται πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία.