ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική επίθεση στον Μητσοτάκη ετοιμάζει ο Τσίπρας, μετά την ενημέρωση Ράμμου

Μετωπική επίθεση στον Μητσοτάκη ετοιμάζει ο Τσίπρας, μετά την ενημέρωση Ράμμου

Μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αύριο παρόντες στην Ολομέλεια της Βουλής, έστειλαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, καθώς αναμένεται βαρυσήμαντη παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Κοινοβούλιο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το γραφείο του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, κρατώντας στα χέρια του έναν λευκό φάκελο, που περιείχε τα ευρήματα των ερευνών που πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Ο Αλεξης Τσίπρας τόσους μήνες έχει χειριστεί το θέμα απολύτως θεσμικά και δε πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής στο ναό της Δημοκρατίας. Αύριο αναμένεται να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την Υγεία στην Ολομέλεια», υπογράμμισαν στο Newsbomb.gr στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια επιστολή εστάλη και στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας επισκεφτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έξοδό του από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο, Ράμμο, ανέφερε: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι».

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και θα συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το γεγονός ότι οι δυο τους έχουν να συναντηθούν δύο ολόκληρα χρόνια, αρκούσε για να δώσει τροφή για σχόλια.

Άλλωστε, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν κρύψει την ενόχλησή τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μια σειρά από ζητήματα του δημόσιου διαλόγου. Και ιδιαίτερα για τη σιωπή της στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Πηγές από την Κουμουνδούρου έσπευσαν να διευκρινίσουν πως πρόκειται για μια συνάντηση, την οποία η πλευρά τους είχε ζητήσει εδώ και καιρό, όμως εκκρεμούσε εξαιτίας των προγραμμάτων τόσο της Προέδρου όσο και του αρχηγού τους. Αφού βρέθηκε ο κατάλληλος χρόνος, ήρθε και η ώρα να πραγματοποιηθεί.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι θα είναι μια συνάντηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Ωστόσο, αφήνουν να εννοηθεί ότι το ζήτημα των υποκλοπών θα τεθεί επιτακτικά από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η χώρα οδεύει προς τις εκλογές χωρίς να έχει αποκαλυφθεί ούτε ποιοι διενεργούσαν τις «νόμιμες επισυνδέσεις» από την ΕΥΠ, ούτε αν σχετίζονται με το Predator.

Επίσης, το γεγονός πως το κακόβουλο αυτό λογισμικό συνεχίζει να κυκλοφορεί ανενόχλητο, είναι ένα στοιχείο που από μόνο του προκαλεί ανησυχία. Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Η συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εντάσσεται στις θεσμικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Σχετικές ειδήσεις