ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικό «σπριντ» από τον Δένδια - Πάει στο Ισραήλ, πιθανή συνάντηση με Μπλίνκεν

Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη στο Ισραήλ για τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών
Ο Νίκος Δένδιας.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Επίσκεψη στο Ισραήλ θα κάνει ο Νίκος Δένδιας στις 31 Ιανουαρίου προκειμένου να συναντήσει τον ομόλογό του, Ελι Κοέν.

Την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί, το Ισραήλ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών, Ελι Κοέν.

δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, περί ώρα 09:00, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις, μετά το πέρας των οποίων θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν πρόγευμα εργασίας.

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτζογκ, καθώς και από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας–Ισραήλ σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και της άμυνας, καθώς και στο πλαίσιο τριμερών σχημάτων συνεργασίας. Επιπλέον, οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις , συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο Ισραήλ είναι η πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου Υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στη χώρα, στις 29 Δεκεμβρίου 2022.

Σημειώνεται επίσης ότι αύριο στο Ισραήλ θα βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι πιθανή μια τριμερής συνάντηση των τριών υπουργών Εξωτερικών, στην οποία θα συζητηθεί η ατζέντα της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα το προσεχές διάστημα.

Σχετικές ειδήσεις

Ηχηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία - Το ότι δεν απαντάμε δεν σημαίνει ότι τους φοβόμαστε

Νίκος Δένδιας: Κοσμοσυρροή για τον υπουργό Εξωτερικών στον Βόλο

Δένδιας: Δεν απαντάμε στην Τουρκία με την ίδια γλώσσα διότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα με αυτοπεποίθηση