ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία - Το ότι δεν απαντάμε δεν σημαίνει ότι τους φοβόμαστε

Ηχηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία - Το ότι δεν απαντάμε δεν σημαίνει ότι τους φοβόμαστε
Ο Νίκος Δένδιας
Eurokinissi

Ομιλία στο Βόλο πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου μεταξύ άλλων έκανε αναφορά για την προκλητική ρητορική της Τουρκίας

Την προσήλωση της Αθήνας στο Διεθνές Δίκαιο, αναφορικά με την προκλητική ρητορική της Τουρκίας, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του από την πόλη του Βόλου. Όπως επεσήμανε ο κ. Δένδιας, δεν υπάρχει στην ιστορία της χώρας, τόσο μακρά περίοδος διαρκούς και κλιμακούμενης κρίσης με την Τουρκία.

«Έχουμε δίπλα μας έναν αυθάδη και αναθεωρητικό γείτονα, αλλά είμαστε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα με αυτοπεποίθηση», ανέφερε επίσης ο Νίκος Δένδιας ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το γεγονός ότι δεν τους απαντάμε στην "ίδια γλώσσα", δε σημαίνει ότι τους φοβόμαστε».

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολα. «Με την Τουρκία είχαμε κρίσεις στο παρελθόν αλλά η διαφορά της τελευταίας περιόδου είναι ότι αυτή η κρίση είναι διαρκής». Ο κ. Δένδιας δήλωσε ακόμη ότι παρά τις τουρκικές πιέσεις, η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει αμφισβητήσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Στον υπερχειλίζοντα αναθεωρητισμό απαντάμε με ψυχραιμία».

Σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η επιλογή της Ελλάδας να την στηρίξει, απορρέει από το ότι η χώρα έχει ως απόλυτη επιλογή το Διεθνές Δίκαιο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Οι προοπτικές της Ελλάδας είναι θετικές, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας

Ιαπωνία: Ο Μητσοτάκης βλέπει τον διάδοχο του θρόνου και τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

Εγκρίθηκε το 82% των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ: Στην αναμονή οι μονοεδρικές