ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να κλείσουμε την πόρτα στη ναζιστική συμμορία

Τσίπρας: Να κλείσουμε την πόρτα στη ναζιστική συμμορία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό, με την ψήφο του στις 17 Ιουνίου να υψώσει ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία.

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Σπάρτη ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης από τον ελληνικό λαό να κλείσει την πόρτα της βουλής «σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου, με την ονομασία Χρυσή Αυγή».

Μένοντας σταθερός την κεντρική πολιτική θέση ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα δεν θα είναι ακυβέρνητη. Αντίθετα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας την επομένη των εκλογών η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση της Αριστεράς, κυβέρνηση που θα απαλλάξει το λαό και τον τόπο από το Μνημόνιο της καταστροφής.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης της χώρας μας, αλλά και για τη συντεταγμένη, δίκαιη, αναπτυξιακή και βιώσιμη αντιμετώπιση της ανακυκλούμενης κρίσης της Ευρωζώνης.

Εκτίμηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη, σήμερα με την Ισπανία και αύριο με το επόμενο κράτος-μέλος της, αμφισβητεί τη μέχρι σήμερα διαχείρισή της από την ίδια την Ευρωζώνη και ανοίγει, έτσι, μια νέα, μεγαλύτερη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για τη χώρα μας.

Αυτή τη δυνατότητα δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, είπε ο κ. Τσίπρας, γιατί έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους να μην αλλάξει τίποτα, ενώ αντίθετα, πρόσθεσε, «μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να αξιοποιήσει αυτή τη νέα διαπραγματευτική δυνατότητα στην Ευρώπη προς όφελος του λαού και του τόπου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του εγγυάται την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του τόπου, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα αποκαταστήσει την αξιοκρατική και ορθολογική λειτουργία του κράτους. Ενός κράτους που θα λειτουργεί με διαφανείς και δίκαιους κανόνες.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα απονευρώσει το οργανωμένο έγκλημα, που όπως είπε, δεν είναι μόνο αμιγώς ποινικό, αλλά και οικονομικό και παράλληλα να αντιμετωπίσει το καθημερινό έγκλημα με τον αστυνομικό της γειτονιάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ είπε ότι «από τις 18 Ιουνίου, θα πορευτούμε στις μεγάλες λεωφόρους της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της αναπτυξιακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» και πρόσθεσε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις 17 Ιουνίου, η καθαρή και ισχυρή εντολή εξουσίας, είναι η μεγάλη συνάντηση του λαού με την Ιστορία.