ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Θα παταχθεί οποιοδήποτε κύκλωμα υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ.

Θεοδωρικάκος: Θα παταχθεί οποιοδήποτε κύκλωμα υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ.
Glomex

Πυρά κατά της λασπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ξεκαθάρισε τα όσα ακούγονται για κύκλωμα μέσα στην ΕΛΑΣ.

«Θα παταχθεί οποιοδήποτε κύκλωμα υπάρχει στην ελληνική αστυνομία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για όσα έχουν ακουστεί για την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «θα παταχθεί αυτό που υπάρχει. Όχι αυτό που θέλουν να περιγράψουν κάποιοι ότι υπάρχει. Διότι υπάρχει επιλεκτική διαρροή εγγράφων – τα οποία πρέπει να ελεγθεί από τις εσωτερικές υποθέσεις ποιά είναι πραγματικά και ποιά όχι. Γι΄αυτό από την πρώτη στιγμή τα έστειλα στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων για να λάμψει η αλήθεια.»

Υποστήριξε, δε, ότι «ρίξανε λάσπη στον ανεμιστήρα ως αντίδραση στις αποφασιστικές αλλαγές που κάναμε στις κρίσεις της ελληνικής αστυνομίας. Ενοχλήθηκαν πολυετή κατεστημένα. Θα πάμε μέχρι τέλους την κάθαρση στην ελληνική αστυνομία. Άλλοι πρέπει να απολογηθούν για τις αδυναμίες συνειδητές ή όχι για τη διαχείριση της greek mafia την περίοδο 2015-2019 που οδήγησαν στην απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στις δίκες που έγιναν πρόσφατα, γιατί έκαναν με λάθος τρόπο τη δουλειά τους».

Απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν συνεργάτη ή σύμβουλό του να σχετίζεται με τον υπόκοσμο, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και ο μόνος αρμόδιος για να αναδείξει η αλήθεια είναι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη στην οποία πειθαρχούμε απολύτως και της οποίας τα πορίσματα και οι εντολές θα γίνουν πράξη σε κάθε περίπτωση. Πρόκειται για μυθεύματα, παραμύθια, ευσεβείς πόθους ορισμένων κακούργων.»

Για την τροπολογία σχετικά με τις εγκληματικές οργανώσεις, που θέλουν να λέγονται κόμματα, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές, ο υπουργός είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίσουμε ότι δεν είναι καταδικασμένος για οτιδήποτε, αλλά για εγκληματική οργάνωση. Θεωρώ ότι ανεξάρτητα από τις επιμέρους τοποθετήσεις των κομμάτων, το αίτημα να απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές ενός κόμματος το οποίο στην πραγματικότητα έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο που ηγείται εγκληματικής οργάνωσης ήταν πάνδημο. Αφορούσε το σύνολο του ελληνικού λαού και ανεξάρτητα από τη στάση που κράτησαν τα κόμματα στην ψηφοφορία ή τον τρόπο που επιχειρηματολογούσαν, αφορούσε και το σύνολο του πολιτικού συστήματος».

Σχετικά με την αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως «εδώ και πολλούς μήνες ο κ. Σπίρτζης επιτίθεται προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Με έχει πει δολοφόνο με τη μικρή πεντάχρονη Μαρία στον Έβρο που αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε. Μετά με είπανε προδότη γιατί έδωσα δήθεν μαζί με όλη τη κυβέρνηση ένα νησάκι στον Έβρο στους Τούρκους …άλλο ψέμα… Στη συνέχεια λίγες εβδομάδες μετά μας είπαν το κόμμα παιδεραστών, ενώ η ΕΛΑΣ είχε αποκαλύψει και είχε πάει μέχρι τέλος εκείνη την απάνθρωπη, βάρβαρη υπόθεση κακοποίησης ενός 12χρονου παιδιού. Στη συνέχεια μας είπαν ότι είμαστε η κακιά Δεξιά που αστυνομοκρατεί τα πανεπιστήμια διότι κάναμε το αυτονόητο που δεν τόλμησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι τους υπέθαλπε τους εγκληματίες στη φοιτητική εστία Ζωγράφου.»

Τέλος σε ό,τι αφορά στις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ βαριά ευθύνη διότι την περίοδο 2015-17 η ΕΥΠ η οποία υπαγόταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι στο γραφείο του πρωθυπουργού, έκανε παρακολουθήσεις για να αποκαλυφθούν επίορκοι αστυνομικοί, μόνο, που δεν τις έκανε για μεγάλο διάστημα με νόμιμο τρόπο.»

Σημείωσε, επίσης, ότι «έδειξαν πολύ βαριά πλημμέλεια με αποτέλεσμα τα στοιχεία αυτών των παρακολουθήσεων να μη μπορούν να αντιμετωπιστούν θετικά και αποτελεσματικά από το δικαστήριο . Σας παραπέμπω σε αυτά που είπε πριν από λίγες εβδομάδες ο κος εισαγγελέας στη δίκη για τη “greek mafia 1”, είπε, είναι τραγική η έλλειψη στοιχείων με αποτέλεσμα όλοι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης ότι αθωώθηκαν.»

Επιπλέον ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε πως στις «23 Φεβρουαρίου τοποθετούμε άλλους 250 συνοριοφύλακες».