ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία στο ΥΠΕΞ για την κατάσταση στη Συρία

Ανησυχία στο ΥΠΕΞ για την κατάσταση στη Συρία

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί το συριακό καθεστώς ότι φέρει την κύρια ευθύνη για την παράταση της αιματηρής σύγκρουσης και τη μη εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότεινε ο Κόφι Ανάν.

«Η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Συρία, που βυθίζει τη χώρα στο χάος και αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Για τη νέα σφαγή που σημειώθηκε στην Χάμα, την 6η Ιουνίου, τονίζει ότι αποτελεί μία ακόμη ειδεχθή βαρβαρότητα κατά αμάχων, που προστίθεται στη μακρά λίστα των εγκλημάτων, οι ένοχοι των οποίων πρέπει να τιμωρηθούν.

«Οι δύο πλευρές πρέπει να εφαρμόσουν, χωρίς προϋποθέσεις, άμεσα και πλήρως το σχέδιο Ανάν, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, το οποίο φέρει και την τελική ευθύνη για την εφαρμογή του. Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην ειρηνική επίλυση της συριακής κρίσης, στην βάση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.