ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Η πρώτη αντίδραση μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Νίκος Παππάς: Η πρώτη αντίδραση μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο του επέβαλε ποινή δύο ετών με αναστολή, είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις Novartis και Siemens.

Άμεσα ήρθε η πρώτη αντίδραση του Νίκου Παππά, για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε πρόστιμο. Ο Νίκος Παππάς στη δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS».

«Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο. Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε πως είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι «η δίκη αυτή ήταν πολιτική» και έγινε για «να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους «γαλάζιους κοριούς» και τις «γαλάζιες ακρίδες». Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα. Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι».

«Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον», σχολίασε επίσης.