ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Τέμπη: «Ο πρωθυπουργός έδιωχνε από τη σύσκεψη όποιον έκανε νύξη για τις εκλογές»

Οικονόμου για Τέμπη: «Ο πρωθυπουργός έδιωχνε από τη σύσκεψη όποιον έκανε νύξη για τις εκλογές»
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

«Δεν ήταν και δεν είναι πιστεύω ακόμα η ώρα για να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εκλογών. Όπως είπε, την ώρα που η πολιτεία έπρεπε να στήσει μια ολόκληρη επιχείρηση, να στηρίξει τους τραυματίες και να ταυτοποιήσει τους νεκρούς, δεν μπορούσε να γίνει καμία συζήτηση περί εκλογών.

«Όποιος έκανε νύξη στον πρωθυπουργό αυτές τις ημέρες "πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τις εκλογές", τον έδιωχνε από τη σύσκεψη», αποκάλυψε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Δεν ήταν και δεν είναι πιστεύω ακόμα η ώρα για να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση (της ημερομηνίας των εκλογών)», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε, δε, ότι την ώρα εκείνη ήταν «εκτός τόπου και χρόνου» οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση.

«Το τελευταίο που θα σκεφτόταν ο πρωθυπουργός αυτές της ημέρες και μέχρι και σήμερα, είναι σενάρια πολιτικού εκλογικού χρόνου και οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε, επίσης, ότι «η Δικαιοσύνη και η αλήθεια είναι πραγματικά το ελάχιστο απέναντι σε αυτούς που χάθηκαν και στους συγγενείς τους. Τίποτα και κανείς δεν θα μπει εμπόδιο στο να γίνει η δουλειά της αποσαφήνισης της κατάστασης, της διερεύνησης σε όλο το βάθος».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία αντανακλώνται όλες οι παθογένειες των τελευταίων 15 ετών. Το θέμα δεν είναι ποιος έχει τη μικρότερη ή τη μεγαλύτερη ευθύνη. Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Η προσπάθεια γίνεται για να πάρει η ελληνική κοινωνία τις απαντήσεις που πρέπει».

Τέλος, είπε κατηγορηματικά ότι «όλα θα ερευνηθούν, όλα θα έρθουν στο φως και θα δει ο καθένας τι συνέβη».