ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζαβάρας: «Παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας»

Τζαβάρας: «Παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας»

Τέμπη: Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν υπήρξε εσωτερική μετακίνηση του 59χρονου σταθμάρχη.

«Παράνομη ήταν η μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας», σύμφωνα με τον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρξε εσωτερική μετακίνηση του 59χρονου.

Μιλώντας στην ΕΡΑ, ο κ. Τζαβάρας επεσήμανε ότι είναι λάθος πως στην κινητικότητα δεν υπάρχει όριο και εξήγησε ότι η μετάταξη είναι μια σύνθετη διαδικασία. Συγκεκριμένα, για τη μετάταξη του σταθμάρχη από το Δημόσιο στον ΟΣΕ, ο εργαζόμενος χρειάστηκε να απολυθεί πρώτα από τη θέση στο Δημόσιο και μετά προσλαμβάνεται από τον ΟΣΕ. «Δεν έχουμε εσωτερική μετακίνηση», τόνισε.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο σταθμάρχης προσελήφθη παράνομα, διότι δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε ότι η πρόσληψή του έγινε με τις μετατάξεις. «Αυτή η μετάταξη, που επικαλείται ο κ. Βορίδης, αφορά μετακίνηση στο εσωτερικό του ΟΣΕ προσώπου που ήδη είναι υπάλληλος του ΟΣΕ», είπε.

Και προσέθεσε: «Εάν δείτε την απόφαση του κύριου Πατέρα, η μετάταξη έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας, μετάταξη από το Δημόσιο σε μια επιχείρηση κοινής ωφελείας. Αυτή δεν την προβλέπει ο εσωτερικός μηχανισμός του ΟΣΕ, αλλά ο νόμος 44/40 του 2016 που λέει ότι σε αυτή την περίπτωση τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του μετακινούμενου τα ορίζει ο φορέας της υποδοχής, δηλαδή ο ΟΣΕ.»

Όπως τόνισε, ο σταθμάρχης προσλήφθηκε με βάση την προκήρυξη που είχε γίνει. «Δεν παίζει ρόλο ότι ήταν αρχικά στον ΟΣΕ», συμπλήρωσε ο κ. Τζαβάρας και τόνισε ότι άλλο η απόσπαση και άλλο η μετάταξη. Ανέφερε, επίσης, ότι «οι ευθύνες αχνοφαίνονται».

Τέλος κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να ξανακοιτάξει το θέμα αυτό. «Προφανώς θα το ξέρει ο κ. Βοριδης, είναι πολύ καλός νομικός, μάλλον πρέπει να το ξανακοιτάξει», κατέληξε.