ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγήκαν «μαχαιριά» στο ΠΑΣΟΚ: Όλο το παρασκήνιο της σύγκρουσης Ανδρουλάκη - Λοβέρδου

Βγήκαν «μαχαιριά» στο ΠΑΣΟΚ:  Όλο το παρασκήνιο της σύγκρουσης Ανδρουλάκη - Λοβέρδου
INTIME

Σε εσωκομματικό πρόβλημα μετατράπηκε για τον Νίκο Ανδρουλάκη το ζήτημα της μετεκλογικής συνεργασίας στην πρώτη κάλπη.

Ο όρος που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να μην γίνει πρωθυπουργός ο αρχηγός του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές, χωρίς να αποκαλύπτει το πρόσωπο που εκείνος θα προτείνει, προκάλεσε την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Μιλώντας στον «Σκάι 100.3», ο Λοβέρδος, που ήταν διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το 2021, σημείωσε ότι όταν κάποιος απορρίπτει πρόσωπα, οφείλει και να προτείνει συγκεκριμένο, τοποθέτηση που εκλήφθη από τη Χαριλάου Τρικούπη ως ευθεία βολή προς την πλευρά του αρχηγού του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος.

«Καταρχάς, το κόμμα το δικό μας, έχει αρχηγό. Τον κύριο Ανδρουλάκη. Άρα όποιος ψηφίζει το κόμμα μας, ψηφίζει για να είναι ηγέτης και της χώρας, ο πρόεδρος του κόμματος μας (...) Είναι στη διακριτική του ευχέρεια, προ των εκλογών, να πει και ποιον προτείνει», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολούθησε «παγωμάρα» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με μέλη της να κρύβουν τη δυσφορία τους σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που πραγματοποίησαν, καθώς εκτιμούν ότι η κίνηση Λοβέρδου τοποθετεί «νάρκη» στην προσπάθεια που καταβάλει το κόμμα, προκειμένου να κερδίσει διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες εκλογές.

Έντονη ενόχληση υπήρξε και στην ηγεσία του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα όσα είχαν συμβεί, στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ακολούθησε ένας κύκλος τηλεφωνημάτων, με το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προχωράει στην παρακάτω, ιδιαίτερα σκληρή διαρροή εναντίον του πρώην υπουργού. «Πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο», σημείωσαν κύκλοι της ηγεσίας.

Στη συνέχεια, όσοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Ανδρέα Λοβέρδο, λάμβαναν την απάντηση «ουδέν σχόλιο», με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να αποφεύγει να ρίξει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης. Μάλιστα, στη συνέχεια μίλησε στη Βουλή, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο περιστατικό, που έβαλε το κόμμα του σε νέο κύκλο εσωστρέφειας.