ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενώ οι δανειολήπτες αγωνιούν ο Παπαθανάσης χρωστά 1,8 εκατ. και έκρυψε την περιουσία του

ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού αναπληρωτή Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει ότι την ώρα που οι δανειολήπτες αγωνιούν ο Παπαθανάσης χρωστά 1,8 εκατ. και έκρυψε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν», με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διερωτάται αν «παραμένει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των Πάτσηδων»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού αναπληρωτή Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αναπληρωτής υπουργός χρωστάει 1.8 εκατομμύρια ευρώ και μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του, έτσι ώστε να μην πληρώσει τα χρέη του. Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θέτει μια σειρά από ερωτήματα για την εν λόγω υπόθεση και μια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ρωτάει αν θα τον κρατήσει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

«Ενώ χιλιάδες δανειολήπτες ζουν καθημερινά την αγωνία για την πρώτη κατοικίας τους και περιπέτειες με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, οι μπαταχτσήδες υπουργοί του κ. Μητσοτάκη προκαλούν με τα χρέη τους και κανείς δεν τους ζητάει να πληρώσουν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Όπως αποκαλύπτει το Documento, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, όχι μόνο χρωστά 1,45 εκ. ευρώ σε τράπεζα αλλά έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για καταδολίευση δανειστών, διότι μεταβίβασε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του στη σύζυγο και στα παιδιά του, προκειμένου και να μην πληρώσει και να μη χάσει την περιουσία του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια θέτει τα εξής ερωτήματα που προκύπτουν όπως αναφέρει από τις αποκαλύψεις:

  • Πώς γίνεται μετά τη δικαστική απόφαση να μην έχει γίνει καμία διαδικασία ούτε έφεσης αλλά ούτε και πλειστηριασμού ή κατάσχεσης;
  • Τα χρέη του κ. Παπαθανάση παραμένουν στην τράπεζα ή έχουν πουληθεί σε fund και μάλιστα με εγγύηση του Δημοσίου;
  • Το δάνειο του κ. Παπαθανάση παραμένει ως έχει ή κουρεύτηκε για να μην χάσει την περιουσία του;
  • Και τέλος μία ερώτηση για τον κ. Μητσοτάκη: Θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των Πάτσηδων τον στρατηγικό κακοπληρωτή κ. Παπαθανάση;