ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Κόντρα» Χατζηδάκη και Τσακαλώτου - «Έπρεπε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ νο2»

Εκλογές 2023: «Κόντρα» Χατζηδάκη και Τσακαλώτου - «Έπρεπε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ νο2»

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και του άλλοτε υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτήρισε «προεκλογικό τρικ» της κυβέρνησης το έκτακτο βοήθημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την άνοιξη του 2019 δώσαμε την 13η σύνταξη, ήταν μόνιμη. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα το κρατήσει, δεν το κράτησε. Τώρα έρχεται για την προσωπική διαφορά. Εάν δεν είναι προεκλογικό, τι είναι;», δήλωσε.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε:«Έπρεπε να βαφτίσουμε το επίδομα αυτό που δίνουμε τώρα ως μόνιμο για να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ Νο2; Υπήρξε παραπάνω δημοσιονομικός χώρος και αυτό το εκμεταλλευτήκαμε. Υπήρχε μία αντίδραση από αυτούς τους ανθρώπους, πέρα από τις αντιδράσεις είχαμε έναν υψηλό εισαγόμενο πληθωρισμό. Εξαντλήσαμε τις δυνατότητες. Δεν είναι η μόνη στήριξη που έδωσε η κυβέρνηση λόγω έκτακτων καταστάσεων και προχωρήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως: «Η οικονομία αντέχει με διαφορετικές προτεραιότητες. Θα φορολογήσει κανείς τα υπερκέρδη; Δεν το κάνει η κυβέρνηση. Αισθάνεται ο ελληνικός λαός ότι είμαστε στην ίδια βάρκα; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα πριν τις εκλογές. Εγώ αισθάνομαι ότι ο λαός αισθάνεται ότι δεν είμαστε στην ίδια βάρκα», σχολίασε.

Εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Υπάρχει μία αντίφαση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μας άφησαν ένα μαξιλάρι που δήθεν εξαφανίσαμε, που δεν ισχύει. Παρότι η οικονομία δεν πάει καλά, θα έρθουν εκείνοι την επόμενη ημέρα και θα μοιράσουν σε συνταξιούχους, θα μοιράσουν σε εργαζόμενους παραπάνω μισθούς, ότι έλεγαν το 2014 και το 2015 κι έκαναν το αντίθετο. Οι άνθρωποι παραμένουν αμετανόητοι. Έχουν τις ίδιες συνταγές κι ένα μοντέλο που δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη».