ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB για το Newsbomb.gr: Στον Μητσοτάκη την επιχείρηση, στον Τσίπρα το σπίτι

Δημοσκόπηση MRB για το Newsbomb.gr: Στον Μητσοτάκη την επιχείρηση, στον Τσίπρα το σπίτι
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, στην οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Newsbomb.gr, ήταν και το σε ποιον θα έδιναν τα κλειδιά της επιχείρησης και του σπιτιού τους.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου και το Newsbomb.gr παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας από τον πρωθυπουργό. Πέρα από τα δεδομένα ερωτήματα που αφορούν στις κάλπες, στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, ένα από τα ενδιαφέροντα διλήμματα που έθεσε η MRB στους ερωτηθέντες αφορούσε, προφανώς, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα και το κατά πόσο θα τους εμπιστευόταν κάποιος τη διεύθυνση της επιχείρησής του και τα κλειδιά του σπιτιού του.

«Εάν είχατε επιχείρηση ποιον θα προσλαμβάνατε για υπεύθυνο / διευθυντή, τον Κ. Μητσοτάκη ή τον Α. Τσίπρα;», ήταν το πρώτο ερώτημα. Το 30,1% των πολιτών επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 20,1% τον Αλέξη Τσίπρα. Συνολικά, όμως, το 41% απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.

«Εάν έπρεπε να λείψετε από το σπίτι σας για κάποιο χρονικό διάστημα σε ποιόν από τους δύο θα εμπιστευόσασταν τα κλειδιά του σπιτιού σας, στον Κ. Μητσοτάκη ή στον Α. Τσίπρα;», ήταν η δεύτερη ερώτηση. Σε αυτή, το 27,1% επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα ενώ το 24,2% τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και πάλι, το ποσοστό που δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο, ήταν μεγαλύτερο καθώς έφτασε στο 41,1%.

Έτσι, φαίνεται πως σε ό,τι αφορά επιχειρηματική και οικονομική διαχείριση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ σε ό,τι αφορά θέματα καθημερινότητας και κοινωνίας που συναντά κανείς σε ένα σπίτι, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται πιο ικανός.