ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Έβρο αύριο - Πέφτουν οι υπογραφές για την επέκταση του φράχτη

Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi

Αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στον Έβρο. 

Ο Έβρος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Από τη μία η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στην επέκταση του φράχτη στον Έβρο και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει την ευρωομάδα της Αριστεράς με πρωτοστάτη τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, να επιχειρεί να στήσει μπλόκο στην χρηματοδότησή του με κοινοτικά κονδύλια.

Η επέκταση του φράχτη αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συνόρων, καθώς θα συμβάλει στην περαιτέρω θωράκισή τους και στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Έτσι, αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στον Έβρο. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής - επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Πρωθυπουργός αύριο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου».