ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Κώστας Καραμανλής: Τι θα κάνει στις εκλογές

Εκλογές 2023 - Κώστας Καραμανλής: Τι θα κάνει στις εκλογές
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Τι θα γίνει με την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού - Ποιοι στηρίζουν τις επιλογές του 

Κώστας Αχ. Καραμαλής, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, η παραίτησή του οποίου, μετά την τραγωδία στα Τέμπη και η εν συνεχεία προκήρυξη των εκλογών, άνοιξε μεγάλη συζήτηση για τον μέλλον του στην πολιτική σκηνή.

Ο ίδιος, αν και παραιτήθηκε από τον υπουργικό θώκο, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία, παρέπεμψε στην κάλπη και στους πολίτες την τελική επιλογή για το αν θα παραμείνει ή όχι στη Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την ψήφο, επιλογή με την οποία φαίνεται πως συμφωνούν ο πατέρας του και πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, αλλά και ο πρώην ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, εν αντιθέσει με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλής, ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό πολιτική και εκτιμά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πως ο ξαδερφός του, θα πρέπει να τεθεί προσωρινά εκτός.

Αν και επισήμως, τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατάει «κλειστά τα χαρτιά» του για την υποψηφιότητα του κ.Καραμανλή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει «κλειδώσει» το όνομά του για το ψηφοδέλτιο του νομού Σερρών.

Ερωτηθείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξή του στον ALPHA και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», είχε πει ότι το ζήτημα των ψηφοδελτίων θα το συζητούσε με τον κ. Καραμανλή «όταν έρθει η ώρα».

«Αμέσως μετά, όταν βρεθήκαμε μαζί, έθεσε στη διάθεσή μου, όχι απλά έθεσε στη διάθεσή μου την παραίτησή του με τον τυπικό, ξέρετε, τρόπο -παραιτήθηκε. Αμέσως, και αυτό τον τιμά. Θα μου πείτε ''αυτονόητο''; Ναι. Αλλά πόσες φορές το έχουμε δει; Ας το αναγνωρίσουμε τουλάχιστον αυτό. Και βέβαια ο κ. Καραμανλής πήγε χθες στη Βουλή, μίλησε, παρουσίασε την άποψή του θεσμικά ως όφειλε. Θα κριθεί κι αυτό. Τώρα το ζήτημα των ψηφοδελτίων επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις