ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Στις 5 Μαΐου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τον Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα του

Κασιδιάρης
Intime

Ημερομηνία ορόσημο είναι η 5η Μαΐου, καθώς ο Άρειος Πάγος θα κρίνει το ζήτημα της καθόδου του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη

Απόφαση για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και την συμμετοχή του ίδιου στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, αναμένεται να λάβει ο Άρειος Πάγος στις 5 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με το Mega, το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου, αναμένεται στις 5 Μαΐου να ανακοινώσει τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές

Σημειώνεται πως μόνο οι δικαστές του πολιτικού τμήματος είναι αρμόδιοι για να ανακηρύξουν τα κόμματα βάσει των τελευταίων νομοθετικών διατάξεων, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται να κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές επικεφαλής που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, μεταξύ αυτών και η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα μέχρι τις 2 Μαΐου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στον Άρειο Πάγο όλες οι υποψηφιότητες, για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, ενώ δύο ημέρες πριν τα κόμματα που επιθυμούν να κατέβουν στις εκλογές θα πρέπει να έχουν καταθέσει το όνομα και το σήμα τους.