ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Οι προτεραιότητες της επόμενης μέρας και το πραγματικό δίλημμα της κάλπης

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Eurokinissi

Σε ζητήματα σύγκρισης επί της κυβερνησιμότητας μεταξύ του ιδίου και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ποντάρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας παράλληλα τα δικά του διλήμματα για τις κάλπες

Η ΝΔ και ο πρωθυπουργός επιμένουν να μην ποντάρουν στην σκανδαλολογία και στην περιπτωσιολογία υποθέσεων διαφθοράς αν και βεβαίως απαντούν στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί συγκεκριμένων υποθέσεων. Όλος ο προεκλογικός αγώνας της Πειραιώς πέφτει πάνω στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος βγαίνει μπροστά σε όλα τα ζητήματα μιας και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την υπεροχή του στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ερώτημα με το οποίο – όπως είπε – οι πολίτες θα μεταβούν στο παραβάν. «Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι ο κ. Σπίρτζης θα φτιάξει τα τρένα; Ο κ. Κατρούγκαλος τις συντάξεις; Ο κ. Φίλης την Παιδεία; Ή ο κ. Πολάκης τη Δικαιοσύνη; Θα μιλήσει για διαφάνεια ένα κόμμα με δύο Υπουργούς του καταδικασμένους στο Ειδικό Δικαστήριο; Με στελέχη που δεν μπορούν να εξηγήσουν τι έκαναν τις βίλλες τους; Ή μήπως θα μας φυλάξουν από τις απειλές εκείνοι που αρνήθηκαν τους εθνικούς εξοπλισμούς; Αυτά θα σκεφτούν οι πολίτες στην κάλπη», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και πρόσθεσε: «Το 2015, άλλωστε, με τις κλειστές τράπεζες, τις 17 περικοπές μισθών, τους φόρους και τον διχασμό, δεν είναι, δα, και πολύ μακριά…». Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για τον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι οι εκλογές δεν είναι «ραντεβού στα τυφλά».

Έθεσε και τις προτεραιότητές του για την επόμενη τετραετία: «Είναι 3+1 προτεραιότητες. Πρώτον, καλύτεροι μισθοί για όλους. Με νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο από το 2024 και ετήσιες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα με βάση την εθνική ανάπτυξη. Στόχος, σταδιακά έως το 2030 οι αμοιβές στην Ελλάδα να είναι στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών. Δεύτερον, αξιοπρεπής δημόσια Υγεία. Σε σύγχρονα νοσοκομεία, με ακόμη περισσότερο προσωπικό και μέσα. Και πρωτοβάθμια φροντίδα με αιχμή τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα βασικά νοσήματα σε όλους τους πολίτες. Τρίτον, ένα σύγχρονο, παραγωγικό και λειτουργικό Κράτος. Με καθολική ψηφιοποίηση, διαρκή αξιολόγηση του προσωπικού και επιβράβευση όταν επιτυγχάνει τους στόχους του».

Αξίζει παράλληλα να σημειώσουμε ότι o Kυριάκος Μητσοτάκης δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο ποσοστό της πρώτης κάλπης αλλά και στην διαφορά της ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο «τερατογένεσης», όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜεΡΑ25. Στην Πειραιώς θεωρούν ότι πίσω από την «Προοδευτική Διακυβέρνηση» κρύβεται η προσπάθεια δημιουργίας μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού από την πρώτη Κυριακή, με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, όπως την έχει φανταστεί ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τους παραπάνω λόγους στη ΝΔ επαναφέρουν το κεντρικό στρατηγικό δίλημμα «Ποιόν θέλετε για πρωθυπουργό; Μητσοτάκη ή Τσίπρα;».

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023 - Αντώναρος: Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Εκλογές 2023 - ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Θυμήθηκαν το σπίτι του πρωθυπουργού που αγοράστηκε με δραχμές το 1997!

Μητσοτάκης: Όσοι μιλούν για συνεργασία, μάλλον εννοούν ακυβερνησία ή και παραλυσία