ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Πρόγραμμα 50 ημερών - Οι πρώτες παρεμβάσεις της προοδευτικής κυβέρνησης

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Πρόγραμμα 50 ημερών - Οι πρώτες παρεμβάσεις της προοδευτικής κυβέρνησης
Intime news

Εκλογές 2023: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προγραμματίσει τις βασικές προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στη κάλπη της απλής αναλογικής.

Με την προγραμματική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζεται από την Κεντρική Επιτροπή και να αποτελεί, πλέον, κομματικό ντοκουμέντο, η Κουμουνδούρου μπαίνει στη τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προγραμματίσει τις βασικές προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στη κάλπη της απλής αναλογικής.

Το πρόγραμμα των 50 πρώτων ημερών

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η αύξηση των μισθών, η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, θα αποτελέσουν τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

Πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία, θα είναι μια Πράξη Νομοθετική Περιεχομένου, που θα σταματήσει αμέσως τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής και αγροτικής γης για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, μέχρι να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων».

Παράλληλα, θα γίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και κατά 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, θα επιστρέψουν οι Συλλογικές και Κλαδικές Συμβάσεις, που με τη σειρά τους θα φέρουν αυξήσεις στο σύνολο των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, θα επιστραφούν σε τρεις δόσεις τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και θα επανέλθει η 13η σύνταξη. Το αφορολόγητο, για όλους, θα οριστεί στις 10.000 ευρώ, ενώ θα επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι για να μπορέσουν να γίνουν πράξη τα παραπάνω, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της απλής αναλογικής.

«Να φέρουμε την καθαρή, αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Τις μόνες εκλογές που βρίσκονται μπροστά μας, ό,τι κι αν λέει ο κύριος Μητσοτάκης. Μόνο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός μας δίνει μια σαφή και αυστηρή θα έλεγα εντολή σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις», σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός.
Με αυτή την αποστροφή, έβαλε -για ακόμα μια φορά- τέλος στα σενάρια περί «κυβέρνησης ηττημένων», τα οποία διακινούν από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023 - Αντώναρος: Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Εκλογές 2023 - ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Θυμήθηκαν το σπίτι του πρωθυπουργού που αγοράστηκε με δραχμές το 1997!

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: «Θα νικήσουμε με το πρόγραμμα μας – Προοδευτική Διακυβέρνηση στις 22 Μαΐου»