ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει σχέδιο αντιμετώπισης των κυβερνητικών fake news

Αλέξης Τσίπρας
Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας, εδώ και εβδομάδες, προκαλεί και προσκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια ανοιχτή, δημόσια συζήτηση, προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες τις προτάσεις των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία

Να μεταφέρει την προεκλογική συζήτηση στα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων επιδιώκει η Κουμουνδούρου, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με ψέματα και μισές αλήθειες να διαστρεβλώσει τα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να αποφύγει μια αντιπαράθεση με αμιγώς πολιτικούς όρους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εδώ και εβδομάδες, προκαλεί και προσκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια ανοιχτή, δημόσια συζήτηση, προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες τις προτάσεις των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία. Το debate θα παραμείνει ψηλά στην ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε κάθε ευκαιρία θα επαναλαμβάνει αυτό το προσκλητήριο.

Ο λόγος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει τόσο πολύ στην εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι θεωρεί πολύ ανώτερο για τη χώρα και πολύ καλύτερο για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών το πρόγραμμα του κόμματος του.

Η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει και με το γεγονός ότι πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει μια συντεταγμένη εκστρατεία «λάσπης», καθώς αδυνατεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εντολή που έχει δώσει προς όλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι απλή και σαφής. Θα απαντάνε στα κυβερνητικά fake news με ένταση και παράλληλα, θα αποκαλύπτουν την επιδρομή των «γαλάζιων ακρίδων» στα δημόσια ταμεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ξεκάθαρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να καλύψει τα πεπραγμένα των υπουργών, βουλευτών και «γαλάζιων golden boy», εμφανίζοντας με τη συνδρομή του συμπολιτευόμενου Τύπου δήθεν σκάνδαλα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Όπως είναι, για παράδειγμα, η χιλιοειπωμένη ιστορία με το σπίτι του Γιάννη Ραγκούση, στην Πάρο ή η δήθεν εργαζόμενη που εργαζόταν ως ανασφάλιστη σε ξενοδοχείο με το οποίο ο βουλευτής ουδεμία σχέση είχε, καθώς ανήκει σε μέλη της οικογένειας της πρώην συζύγου του.

Επίσης, στην ίδια κατηγορία εντάσσει και τα κυβερνητικά σενάρια περί σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων» ή το αποκρουστικό επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στην ακροδεξιά, επειδή δεν ψήφισε τις λανθασμένες -όπως αποδείχθηκαν εκ του αποτελέσματος- τροπολογίες για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, από τις επικείμενες εκλογές.

Οι απαντήσεις από την πλευρά της Κουμουνδούρου θα δίνονται σε ύφος έντονο, αλλά και στόχο να αναδεικνύεται η πραγματική στόχευση των κυβερνητικών λόγων, που δεν είναι άλλος, από το να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα.